Статии за Онлайн магазини

СуперХостинг промо код

промо код superhosting

СуперХостинг.БГ е най-голямата хостинг компания в България. Предлагат завършени хостинг решения, регистрация на домейни, онлайн базирани платформи за изграждане на сайт и други инструменти, с които лесно да позиционирате Вашия бизнес в интернет.

За да се възползвате от промоционални условия, които са осигурили за нас, като партньор, необходимо е да използвате промоционален ваучер, който да отключи за вас отстъпките.

Промоционалният код е: promosoft

Прочети още


Тенденции при изработката на уеб сайтове през 2020 година

През 2020 година потребителските посещения на уеб сайтове през мобилни устройства значително надминават тези, направени от настолни компютри. Ето защо уеб разработчиците обръщат сериозно внимание на създаването на мобилна версия на уеб сайтовете или поне на наличието на теми с responsive дизайн.

Прочети още

22 тенденции в дигиталния маркетинг през 2020

Маркетингът се е променил повече през последните пет години, отколкото през последните 50 години, а бързият напредък ни кара да се замислим и съставим списък с най-важните и значими тенденции през 2020.

Може да е имало време, когато може да не обръщате внимание на изкуствения интелект или визуалното търсене, като трикове от най-новия научно-фантастичен филм-блокбъстър, но това време отдавна е минало. Понастоящем AI (Artificial Intelligence) играе важна роля в дигиталния маркетинг и е неразделна част от повечето тенденции в този списък.

Прочети още


Разпознаване на реч и гласови команди за вашия сайт

Разберете какво казват потребителите в ерата на гласовата революция

Много от умните устройства, които използваме ежедневно, поддържат технология за разпознаване на речта. С помощта на гласа търсим информация, купуваме стоки, дори управляваме други устройства. Технологичните гиганти използват умело технологиите за гласово търсене и разпознаване на реч, но възможно ли е да се възползваме от възможността да за гласово търсене в нашия собствен сайт без да сме Google или Facebook? Звучи невероятно, но в тази статия ще разкажем как работи тази технологията, дали тя ще се развива и какви промени в близко бъдеще очакват онлайн маркетинга.

Прочети още

HTTP хедъра Last-Modified ускорява индексацията на нови страници

304 статус код

HTTP хедъра Last-Modified (последно променен) предава на клиента времето на последната промяна на дадена уеб страница. Клиентът (браузър или бот ) изпраща на сървъра хедър “if-Modified-Since” и ако датата на последната промяна на страницата съвпада, сървърът връща заглавието “304 Not Modified ” и не рендира наново страницата. Ако времето за последната промяна е различно (или last modified header не е конфигуриран) — сървърът връща заглавието “200 OK” и зарежда страницата. Това означава, че вместо да рестартирате страницата и да актуализира кеша, клиентът получава само заглавие 304. Клиентът спестява трафик, а сървърът дава изпраща по-малко данни и спестява от натоварването от обработката на много ресурси.

Прочети още

WP Cron – какво представлява и как да се управлява

Управление на WordPress автоматизирани задачи

wp-cron.php в WordPress е скрипт, който изпълнява редица задачи, част от тях могат да бъдат:

 • публикуване на отложени публикации;
 • проверка за актуализации (WP, плъгини и шаблони);
 • изпращане на известия за нови коментари;
 • предупреждения за нови постове;
 • част от начина на работа на различни модули.

Този кодов фрагмент има доста задачи, затова е необходим. Въпреки това, честото стартиране може да повлияе негативно на хостинг ресурсите и да доведе до недостиг на RAM на по-ниски хостинг планове. Основният проблем е стандартно е, че се пуска твърде често.

Прочети още

Защо не винаги е добре да се ползват готови шаблони?

Не винаги чист код


Темплейтите се правят различни хора, с различна степен на компетентност. А това означава, че не всички шаблони могат да бъдат качествени. С инсталирането на безплатен шаблон, рискувате да получите код с неясна структура и качество във вашия сайт. Разбира се, има много качествени и безплатни теми, но трябва да вземете решението много внимателно.

объркан, спагети код

HTML трябва да бъде валиден, да няма да има грешки и отговарят на официален стандартите на W3C.

Прочети още

Magento 2.2 преглед, нови функционалности и подобрения

Magento 2 наскоро пусна най-новата си версия, която донесе много нови функции на собствениците на уеб магазини. Актуализацията донесе много полезни, особено за B2B ориентирани магазини. Magento 2.2 обаче включва значителен брой подобрения, които всички собственици на онлайн магазини ще оценят.

Ще разгледаме промените, които определено ще ви харесат, ако надстроите вашия онлайн магазин Magento 2.2:

 • подобрена производителност;
 • подобрена степен на сигурност;
 • повишаване нивото на отчетност;
 • подобрена електронна търговия за B2B;
 • други актуализации.

Разработка на уебсайт на Magento 2.2

Ние създаваме висококачествени сайтове, които ще бъдат 100% готови да ви донесат печалба, да се заредите за секунди и да зарадвате клиентите. Разгледайте още за създаването на онлайн магазин с Magento или се свържете с нас през контактната форма.

създаване на онлайн магазин с Magento 2.2
Създаване на онлайн магазин с Magento 2.2

Magento 2.2: подобрения в производителността

Подобряването на производителността и увеличаването на скоростта на сайта е много важен момент. Много купувачи ще напуснат вашия сайт, ако са ви нужни твърде много секунди, за да отворите продуктова карта или категория със стоки. Сред основните подобрения в работата са:

Подобрена система за кеширане

Magento 2.2 вече включва новите режими на Varnish Cache: “Grace” и “Saint”, които са инсталирани по подразбиране. В същото време те могат да бъдат деактивирани ръчно.

magento 2.2 varnish cache
Varnish Cache Magento 2.2

Varnish Cache е приложение, което ускорява HTTP процесите, за да ускори зареждането на страниците за посетителите на вашия сайт. Това се постига чрез съхраняване на уеб страници на сървъра на вашия уебсайт, а не на устройството на потребителя на посетителите. След като запазите в кеша на вашия сървър, страниците вече не е необходимо да се компилират и ще се показват на посетителите по-бързо.

Подобряване на процеса на индексиране

Magento 2.2 позволява на клиентите да разглеждат сайта и да правят покупки във вашия онлайн магазин, докато сайтът се индексира елементи от базата данни във фонов режим, без забавяния.

В същото време дългосрочните индекси вече се изпълняват на партиди, а не веднага. Това минимизира необходимата обработваща мощност за индексиране и подобрява производителността и използването на паметта на вашия уебсайт.

Magento 2.2: Подобряване на сигурността

Всеки път, когато Magento пуска актуализация, тя включва „отметки за сигурност“, които адресират пропуските в сигурността и намаляват рисковете. Magento 2.2 не се различава и освен това предоставя автоматични мерки за борба с измамите, за да помогне на потребителите си да продават продуктите си безопасно онлайн.

Общи подобрения в сигурността

За да се справи с потенциалните недостатъци на Magento, актуализация 2.2 премахва несериализирани обаждания (несериализирана функция в PHP) от код за адресиране на потенциални уязвимости. В допълнение, Magento е добавил алгоритъм за кеширане, за да защити по-добре информацията на своите потребители.

Предотвратяване на измами

Signifyd е услуга за защита от измами, създадена за електронни търговски онлайн магазини, която първоначално е била достъпна само с помощта на разширението.

подобряване на сигурността в magento

Актуализацията на Magento 2.2 предлага Signifyd. Основните функции са автоматично попълване на поръчки и проверка за възможни измами, които автоматично отхвърлят всякакви измамни и фалшиви поръчки. Тя включва и застраховка за обратно плащане, която възстановява вашия онлайн магазин за загубени приходи, за да можете да продавате продукти с по-малък риск.

Magento 2.2: Подобрения в отчитането на уебсайтове

magento 2.2 панели за управление
Magento 2.2 Панели за управление

Усъвършенстването на системите за отчитане се изисква от много време, за което свидетелстват обширната библиотека от Magento разширения за отчети. Magento 2.2 вече има вградени разширени функции за отчитане, които са достъпни по подразбиране.

Подобрен панел за отчети

Magento 2.2 позволява на потребителите да виждат подробни отчети за всяка област от своя уебсайт. Данни за стоки и поръчки, статистика за трафика и активността на клиентите вече могат да се видят на 1 панел за отчитане.

Интеграция с Google Analytics

С Magento 2.2 можете директно да интегрирате данните от своя онлайн магазин в Google Analytics, за да подобрите допълнително възможностите за отчитане на вашия уебсайт, без да е необходимо да инсталирате допълнителни модули. Сред тези подобрения е възможността за задаване на по-конкретни показатели за проследяване и интегриране на Google Ads с вашия магазин.

Електронна търговия за B2B в Magento 2.2

Разширени инструменти за управление на акаунти

Инструмент за самообслужване на клиенти предоставя на B2B клиентите възможност да изискват и управляват своите фирмени акаунти. В същото време се предлагат разширени функции за продавачите на уеб магазини за по-добра класификация и организиране на информация за клиентите. Това включва възможността за импортиране и експортиране на списъци с клиенти, както и възможността да се назначават конкретни мениджъри на избрани акаунти.

Общи клиентски сметки и управление на каталога

Сега е възможно да има един акаунт за няколко потребители. Освен това вече можете да зададете ограничения за достъп до каталога или отделни продукти за различни потребителски групи.

Система за заявки на потребители

Подобно на предишната функция, потребителските заявки могат да бъдат реализирани само с инсталирането на разширение на трета страна. С пускането на Magento 2.2, управлението на заявките и потребителското изживяване ще дойде с Magento CMS по подразбиране.

Тези функции на Magento 2.2 позволяват на вашите B2B клиенти да задават въпроси, да съобщават за грешки или да пишат предложения директно от личния си акаунт. В специален панел ще бъде показана цялата история на кореспонденцията, докато заявките ще имат статуси и те могат да бъдат проследявани.

Други подобрения в Magento 2.2

В допълнение към горните подобрения е невъзможно да не се отбележат следното:

Платежна система. Към PayPal е добавен нов начин на плащане и плащане с кредитна карта – покупка на кредит. Сега можете да създадете своя собствена система за продажба на стоки на кредит или на вноски.
Подобряване на системата за управление на продуктите. Очаквса се да има лесна възможност за изпращането на магазинни продукти отвсякъде и възможността за прилагане на уникални правила за разпространение на стоки на всяко място за доставка.
Много голяма кошница. Кошницата на магазина е оптимизирана и вече може да изпълнява много големи поръчки. Например до 300 артикула в 1 ред.

Изпратете запитване през контактната форма, ако желаете оферта за изработка на онлайн магазин с Magento 2.2.


7 безплатни и добри теми за WordPress

Безплатни теми за WordPress

Често се налага да намерим добра тема за WordPress, която да е напълно безплатна и свободна за ползване. Разглеждайки всички предложения, които са налични на пазара, често може да загубим ориентация – коя тема би ни свършила работа.

В тази статия ще посочим 7 безплатни теми за WordPress, които можете да изпробвате още днес. Някои от тях притежават и платени версии, но със сигурност може да свършите по-голямата част от задачата си, чрез безплатния еквивалент.

Списък с безплатни теми за WordPress:

Разгледайте и нашия курс за изработка на сайт с WordPress, където ще може да разгледате много полезни материали и видеа, свързани с най-популярната платформа за създаване на уеб страници.


Онлайн магазин с Django Oscar

Oscar е допълнителен модул за електронна търговия към Django, предназначена за изграждане на големи сайтове. Той е структуриран така, че всяка част от основната функционалност може да бъде персонализирана, за да отговаря на нуждите на проекта. Това позволява да се борави с широк спектър от изисквания за електронна търговия, от широкомащабни B2C сайтове до сложни B2B сайтове, богати на специфична за дадена област бизнес логика.

Bootstrap темплейт и Django Oscar

Предимства на онлайн магазин изграден с Oscar

 • разширяеми функционалности и обекти – всеки клас може да бъде заменен или разширен. Това е основната характеристика, която позволява всеки проект да бъде точно персонализиран и да отговаря максимално на нуждите на вашите бизнес операции;
 • добре проектиран набор от модели, изградени въз основа на опита на много проекти за електронна търговия, както големи, така и по-малки;
 • обширна документация, която може да помогне в случай на проблем.

Проблеми, които Django Oscar решава

Това е custom платформа за онлайн магазин, която може да реши специфични ситуации, които стандартните CMS платформи не могат.

Пример:

 • поръчка, която позволява плащането на една заявка с 9 различни метода на онлайн разплащания;
 • търговски представители, които могат да правят поръчки от името на своите клиенти, като използват разпределени бюджети, управлявани в рамките на системата;
 • обработка на големи каталози с продукти (например 15 милиона);
 • усъвършенствани правила за контрол на достъпа, които регулират кои клиенти могат да виждат дадени продукти;
 • подобрени възможности за API обмен.

Линк към официалната документация може да откриете тук.

Изпратете запитване през контактната форма, за да разберете още за възможностите за изработка на онлайн магазин с Django Oscar.


Тук са всички публикации в секция онлайн магазини.