Статии за Онлайн магазини

Защо не винаги е добре да се ползват готови шаблони?

Не винаги чист код


Темплейтите се правят различни хора, с различна степен на компетентност. А това означава, че не всички шаблони могат да бъдат качествени. С инсталирането на безплатен шаблон, рискувате да получите код с неясна структура и качество във вашия сайт. Разбира се, има много качествени и безплатни теми, но трябва да вземете решението много внимателно.

объркан, спагети код

HTML трябва да бъде валиден, да няма да има грешки и отговарят на официален стандартите на W3C.

Прочети още

Magento 2.2 преглед, нови функционалности и подобрения

Magento 2 наскоро пусна най-новата си версия, която донесе много нови функции на собствениците на уеб магазини. Актуализацията донесе много полезни, особено за B2B ориентирани магазини. Magento 2.2 обаче включва значителен брой подобрения, които всички собственици на онлайн магазини ще оценят.

Ще разгледаме промените, които определено ще ви харесат, ако надстроите вашия онлайн магазин Magento 2.2:

 • подобрена производителност;
 • подобрена степен на сигурност;
 • повишаване нивото на отчетност;
 • подобрена електронна търговия за B2B;
 • други актуализации.

Разработка на уебсайт на Magento 2.2

Ние създаваме висококачествени сайтове, които ще бъдат 100% готови да ви донесат печалба, да се заредите за секунди и да зарадвате клиентите. Разгледайте още за създаването на онлайн магазин с Magento или се свържете с нас през контактната форма.

създаване на онлайн магазин с Magento 2.2
Създаване на онлайн магазин с Magento 2.2

Magento 2.2: подобрения в производителността

Подобряването на производителността и увеличаването на скоростта на сайта е много важен момент. Много купувачи ще напуснат вашия сайт, ако са ви нужни твърде много секунди, за да отворите продуктова карта или категория със стоки. Сред основните подобрения в работата са:

Подобрена система за кеширане

Magento 2.2 вече включва новите режими на Varnish Cache: „Grace“ и „Saint“, които са инсталирани по подразбиране. В същото време те могат да бъдат деактивирани ръчно.

magento 2.2 varnish cache
Varnish Cache Magento 2.2

Varnish Cache е приложение, което ускорява HTTP процесите, за да ускори зареждането на страниците за посетителите на вашия сайт. Това се постига чрез съхраняване на уеб страници на сървъра на вашия уебсайт, а не на устройството на потребителя на посетителите. След като запазите в кеша на вашия сървър, страниците вече не е необходимо да се компилират и ще се показват на посетителите по-бързо.

Подобряване на процеса на индексиране

Magento 2.2 позволява на клиентите да разглеждат сайта и да правят покупки във вашия онлайн магазин, докато сайтът се индексира елементи от базата данни във фонов режим, без забавяния.

В същото време дългосрочните индекси вече се изпълняват на партиди, а не веднага. Това минимизира необходимата обработваща мощност за индексиране и подобрява производителността и използването на паметта на вашия уебсайт.

Magento 2.2: Подобряване на сигурността

Всеки път, когато Magento пуска актуализация, тя включва „отметки за сигурност“, които адресират пропуските в сигурността и намаляват рисковете. Magento 2.2 не се различава и освен това предоставя автоматични мерки за борба с измамите, за да помогне на потребителите си да продават продуктите си безопасно онлайн.

Общи подобрения в сигурността

За да се справи с потенциалните недостатъци на Magento, актуализация 2.2 премахва несериализирани обаждания (несериализирана функция в PHP) от код за адресиране на потенциални уязвимости. В допълнение, Magento е добавил алгоритъм за кеширане, за да защити по-добре информацията на своите потребители.

Предотвратяване на измами

Signifyd е услуга за защита от измами, създадена за електронни търговски онлайн магазини, която първоначално е била достъпна само с помощта на разширението.

подобряване на сигурността в magento

Актуализацията на Magento 2.2 предлага Signifyd. Основните функции са автоматично попълване на поръчки и проверка за възможни измами, които автоматично отхвърлят всякакви измамни и фалшиви поръчки. Тя включва и застраховка за обратно плащане, която възстановява вашия онлайн магазин за загубени приходи, за да можете да продавате продукти с по-малък риск.

Magento 2.2: Подобрения в отчитането на уебсайтове

magento 2.2 панели за управление
Magento 2.2 Панели за управление

Усъвършенстването на системите за отчитане се изисква от много време, за което свидетелстват обширната библиотека от Magento разширения за отчети. Magento 2.2 вече има вградени разширени функции за отчитане, които са достъпни по подразбиране.

Подобрен панел за отчети

Magento 2.2 позволява на потребителите да виждат подробни отчети за всяка област от своя уебсайт. Данни за стоки и поръчки, статистика за трафика и активността на клиентите вече могат да се видят на 1 панел за отчитане.

Интеграция с Google Analytics

С Magento 2.2 можете директно да интегрирате данните от своя онлайн магазин в Google Analytics, за да подобрите допълнително възможностите за отчитане на вашия уебсайт, без да е необходимо да инсталирате допълнителни модули. Сред тези подобрения е възможността за задаване на по-конкретни показатели за проследяване и интегриране на Google Ads с вашия магазин.

Електронна търговия за B2B в Magento 2.2

Разширени инструменти за управление на акаунти

Инструмент за самообслужване на клиенти предоставя на B2B клиентите възможност да изискват и управляват своите фирмени акаунти. В същото време се предлагат разширени функции за продавачите на уеб магазини за по-добра класификация и организиране на информация за клиентите. Това включва възможността за импортиране и експортиране на списъци с клиенти, както и възможността да се назначават конкретни мениджъри на избрани акаунти.

Общи клиентски сметки и управление на каталога

Сега е възможно да има един акаунт за няколко потребители. Освен това вече можете да зададете ограничения за достъп до каталога или отделни продукти за различни потребителски групи.

Система за заявки на потребители

Подобно на предишната функция, потребителските заявки могат да бъдат реализирани само с инсталирането на разширение на трета страна. С пускането на Magento 2.2, управлението на заявките и потребителското изживяване ще дойде с Magento CMS по подразбиране.

Тези функции на Magento 2.2 позволяват на вашите B2B клиенти да задават въпроси, да съобщават за грешки или да пишат предложения директно от личния си акаунт. В специален панел ще бъде показана цялата история на кореспонденцията, докато заявките ще имат статуси и те могат да бъдат проследявани.

Други подобрения в Magento 2.2

В допълнение към горните подобрения е невъзможно да не се отбележат следното:

Платежна система. Към PayPal е добавен нов начин на плащане и плащане с кредитна карта – покупка на кредит. Сега можете да създадете своя собствена система за продажба на стоки на кредит или на вноски.
Подобряване на системата за управление на продуктите. Очаквса се да има лесна възможност за изпращането на магазинни продукти отвсякъде и възможността за прилагане на уникални правила за разпространение на стоки на всяко място за доставка.
Много голяма кошница. Кошницата на магазина е оптимизирана и вече може да изпълнява много големи поръчки. Например до 300 артикула в 1 ред.

Изпратете запитване през контактната форма, ако желаете оферта за изработка на онлайн магазин с Magento 2.2.


7 безплатни и добри теми за WordPress

Безплатни теми за WordPress

Често се налага да намерим добра тема за WordPress, която да е напълно безплатна и свободна за ползване. Разглеждайки всички предложения, които са налични на пазара, често може да загубим ориентация – коя тема би ни свършила работа.

В тази статия ще посочим 7 безплатни теми за WordPress, които можете да изпробвате още днес. Някои от тях притежават и платени версии, но със сигурност може да свършите по-голямата част от задачата си, чрез безплатния еквивалент.

Списък с безплатни теми за WordPress:

Разгледайте и нашия курс за изработка на сайт с WordPress, където ще може да разгледате много полезни материали и видеа, свързани с най-популярната платформа за създаване на уеб страници.


Онлайн магазин с Django Oscar

Oscar е допълнителен модул за електронна търговия към Django, предназначена за изграждане на големи сайтове. Той е структуриран така, че всяка част от основната функционалност може да бъде персонализирана, за да отговаря на нуждите на проекта. Това позволява да се борави с широк спектър от изисквания за електронна търговия, от широкомащабни B2C сайтове до сложни B2B сайтове, богати на специфична за дадена област бизнес логика.

Bootstrap темплейт и Django Oscar

Предимства на онлайн магазин изграден с Oscar

 • разширяеми функционалности и обекти – всеки клас може да бъде заменен или разширен. Това е основната характеристика, която позволява всеки проект да бъде точно персонализиран и да отговаря максимално на нуждите на вашите бизнес операции;
 • добре проектиран набор от модели, изградени въз основа на опита на много проекти за електронна търговия, както големи, така и по-малки;
 • обширна документация, която може да помогне в случай на проблем.

Проблеми, които Django Oscar решава

Това е custom платформа за онлайн магазин, която може да реши специфични ситуации, които стандартните CMS платформи не могат.

Пример:

 • поръчка, която позволява плащането на една заявка с 9 различни метода на онлайн разплащания;
 • търговски представители, които могат да правят поръчки от името на своите клиенти, като използват разпределени бюджети, управлявани в рамките на системата;
 • обработка на големи каталози с продукти (например 15 милиона);
 • усъвършенствани правила за контрол на достъпа, които регулират кои клиенти могат да виждат дадени продукти;
 • подобрени възможности за API обмен.

Линк към официалната документация може да откриете тук.

Изпратете запитване през контактната форма, за да разберете още за възможностите за изработка на онлайн магазин с Django Oscar.


Тази страница не може да зареди Google Карти правилно

This page can’t load Google Maps correctly

Най-вероятнo сте попадали на карти, които изглежда не се визуализират коректно. Това може да бъде случаен сайт, а може дори да се е случило във вашия личен уебсайт. В тази статия ще покажем кратки упътвания, за да знаете как да разрешите проблема с това съобщение.

Примерна визуализация на проблема с некоректното зареждане на Google Карти

Google Cloud Platform

Google Cloud Platform е услуга на Google, която позволява да ползвате различни API-та и функционалности, поддържани от Google. За голяма част от продуктите вече е необходим API ключ и Картите са много добър пример за това.

За да ползвате Google карти – трябва да имате регистрация и API key от Google Cloud Platform. За щастие – това е сравнително лесно за изпълнение, но в определени ситуации – може да доведе до таксуване за ползването на картите. На кратко – ползването на Google Maps може да се таксува и вече не е безплатно.

Създаване на ключ за Google Maps

Най-напред трябва да имате регистрация в Google и да преминете няколко стъпки по активация на клауда.

Препоръчително е да се въведе метод за плащане още от самото начало, понеже в процеса на активация на услугите – той ще е задължителен. Нужно е да въвете кредитна или дебитна карта, която не е виртуална.

Въвеждане на метод за плащане в Google Cloud Platform

Добрата новина е, че към настоящия момент, Google предоставят 300 USD за ползване и тестване на функционалностите. Това на практика означава, че може да се възползвате от картите още доста време безплатно.

Google Cloud с активиран промо период.

Създаване на проект

Трябва да създадете проект към който да асоциирате определени функционалности.

Създаване на нов проект в Google Cloud Platform

След като проектът е създаден е нужно да активирате методи за плащане (който създадохме малко по-рано). Изберете новия проект, за да се активират в последствие новите API-та.

Създаден и избран проект

От бутона „Go to APIs overview“ може да видите активираните функции на ниво проект. За да работят картите и да получите API ключ е нужно да бъде активиранo Maps JavaScript API.

Maps JavaScript API в действие

След като отворите страницата на Maps JavaScript API ще откриете бутона за включване/изключване, както и връзка към „Credentials“, от където да генерирате ключ.

Credentials за Maps JS API
Създаване на нов ключ

Създайте нов ключ, като е препоръчително да ограничите от къде може да се извиква. Това се прави, за да бъдете сигурни, че ключът ще се ползва само от вашия сайт.

След това – ползвайте вашия ключ, като го добавите в зареждащия код на Google карти по следния начин:

Ползване на API ключа

Надяваме се, че статията е била полезна. Ако изпитвате затруднения с настройката – може да се свържете с нас през контактната форма.


Свързване на Magento с външни системи

magento интеграции с външен софтуерMagento e популярна система за създаване на онлайн магазини. Има значителен брой предимства пред другите алтернативи, като не случайно се избира от търговци с мисъл за растеж. В тази статия ще разгледаме някои възможности за свързване на системата с външни платформи, понеже това е често срещан сценарий от нашата практика.

Прочети още

Скорост на зареждане на сайта

оптимизация на сайт за бързо зарежданеЕдва ли има нещо по-досадно от бавен сайт. В днешно време е наложително всяка уеб страница да се зарежда достатъчно бързо, за да бъде конкурентна. Негативните ефекти от ниската скорост на зареждане се изразяват в различни направления:

Прочети още

Промо код СуперХостинг

промо код superhostingКачественият хостинг е от изключително важно значение за правилното функциониране на вашия онлайн бизнес. Един от доказалите се провайдери в областта е компанията Суперхостинг, която генерира специално за блога ни ПРОМО-код. А вие като наш посетител и читател можете да се възползвате от него напълно безплатно!

Защо от Суперхостинг?

Представяме Ви една доста бързо развиващата се хостинг компания в България, предлагаща не просто обикновени услуги от рода на регистрация на домейн име и сървърно пространство за качването на вашия сайт. Тя постоянно работи в посока подобряване защитата на сайтовете, адекватното клиентско обслужване, предлагане на облачни услуги, отваряне на онлайн магазин, регистрация в търсачки и какво ли още не.

Прочети още

Преминаване към HTTPS протокол

преминаване към HTTPSДо преди няколко години – притежаването на SSL сертификат беше една допълнителна и скъпа екстра. Към настоящият момент става все по – важно да се използва по – сигурният протокол HTTPS за всеки сайт или онлайн магазин, а добрата новина е, че цената вече не е толкова висока. Но какво всъщност налага този преход? Това е увеличаващата се тенденция за по – сигурен уеб. Движение се налага от Google и в следващите редове ще опишем част от предимствата да преминете към сигурния протокол и ще очертаем евентуалните вреди, ако останете на http.

Прочети още

Блог секция в OpenCart магазин

блог секция в OpenCart магазинOpenCart е в ТОП 3 на най-популярните и най-използваните системи за изграждане на онлайн магазини. Но тя си има един основен недостатък, който обаче може да се превърне във ваше скрито и специално оръжие за печалба пред другите магазини на същата система. И това е, че OpenCart няма вграден блог, а всички качествени модули за тази цел са платени. Ако се колебаете дали да взимате такъв, нашият съвет е – направете го, понеже наистина си заслужава. А защо?

Прочети още

Тук са всички публикации в секция онлайн магазини.