Експорт на продукти от OpenCart

4.9/5 - (7 гласа)

opencart product exportМного често се налага да свържем нашия онлайн магазин с други платформи и сайтове в интернет. Това лесно може да се осъществи с xml export на продукти, заедно с допълнителни характеристики, като цена, количество, изображения, url адрес и др. Но как се осъществява такъв експорт в OpenCart? В тази статия ще дадем насоки как да направите това, чрез външен модул.

Модул за XML Export на OpenCart

Разширението, което бихме ви препоръчали е Any Feed. С негова помощ може да извършите динамичен екпорт на всички продукти от вашия онлайн магазин. Така например, може да качите по този начин всичките си продукти във външна платформа, като Pazaruvaj.com.

opencart xml export

На горния екран са всички продуктoви полета, които можете да добавите във вашия xml файл. Имайте предвид, че това разширения ще експортира всички продукти, които имате на вашия електронен магазин. Ако желаете да направите това само за определени категории или марки, можете да използвате друг модул – XML Export.

Как да създам продуктов feed в OpenCart

След като вече сте инсталирали модула Any Feed, можете да започнет създаването на своя продуктов xml файл.

експорт на продукти opencart

 

В лявата колоно генерираме feed, който съдържа името на продукта, категориите, както и цената. Избираме за тип на файлa xml, както и главен таг products. Ако натиснем линка Feed Url, ще бъде генериран нашия xml файл. Обърнете внимание, че той ще се обновява отново, когато някои се опита да достъпи този адрес. Това означава, че ако променим цена на наш продукт или добавим нов, данните ще бъдат динамично обновени. Ето и как изглежда този xml:

xml export feed opencart

Може да изпратите тази връзка към друг сайт, който да прочита информация за вашите продукти. Както видяхте, експортът на продукти от OpenCart не е нещо сложно и можете да го интегрирате съвсем лесно и във вашия онлайн магазин. Голямо удобство е, че можете да направите колкото пожелаете такива файлове с различни продуктови полета, като това ще ви позволи да покажете вашите артикули в различни онлайн платформи.

Вижте още полезни материали и съвети в нашето онлайн обучение за OpenCart.