Статии за Email маркетинг

Data Driven: как да вземате решения въз основа на данни

Какво представлява Data Driven подходът

Data Driven (буквално “задвижван от данни”) е подход за управление, основан на данни. Неговият основен постулат: решенията трябва да се вземат въз основа на анализ на цифрите, а не на интуицията и личния опит.
Data Driven се използва в различни области на бизнеса и науката. Ще разгледаме как се използва подходът в digital: маркетинг, дизайн и управление.

Прочети още


22 тенденции в дигиталния маркетинг през 2020

Маркетингът се е променил повече през последните пет години, отколкото през последните 50 години, а бързият напредък ни кара да се замислим и съставим списък с най-важните и значими тенденции през 2020.

Може да е имало време, когато може да не обръщате внимание на изкуствения интелект или визуалното търсене, като трикове от най-новия научно-фантастичен филм-блокбъстър, но това време отдавна е минало. Понастоящем AI (Artificial Intelligence) играе важна роля в дигиталния маркетинг и е неразделна част от повечето тенденции в този списък.

Прочети още


Какво е Google Optimize и A/B тестинг?

В тази статия ще разкажем малко повече за един интересен, но не толкова популярен все още инструмент на Google, а именно Google Optimize. Повечето от дигиталните маркетолози са чували или ползвали Google Tag Manager, но малцина са се докосвали до Google Optimize.

Но с няколко думи, с какво може да ни е полезен тази платформа за A/B тестове:

Прочети още

Перфектният email

Платформа за email маркетинг

Вече сте се регистрирали за услуга за имейл маркетинг и сте готови да започнете първата си кампания? Време е да поговорим за привличането на вниманието на клиентите ви със силни теми, задържане на вниманието им със стегнато и подходящо съдържание и предоставяне на връзки за повече информация.

Прочети още

Имейл автоматизация с GetResponse Automation Workflow

Ако желаете да извлечете най – голяма полза от списъка с абонати, които сте изградили към сайта си, добре е да изградите имейл автоматизация, спрямо реакциите на потребителите. Това може да стане лесно и интуитивно, чрез Automation Workflow на GetResponse. Ако правилно настроите автоматизацията, ще можете много лесно да следите действията на абонатите, както и да им предоставяте адекватно съдържание, спрямо техните реакции, като това всъщност е имейл автоматизация от най – високото ниво.

Прочети още

Email маркетинг – как да изградим списък от абонати

как да изградим списък от абонатиНад две трети от собствениците на малък бизнес цитират е-мейл маркетинга, като най-успешния им рекламен канал. Това е така, защото в е-мейл маркетинга всичко се базира на достъп до най-личното пространство на интернет потребителите. Изпращането на промо оферти на хората, които се включили доброволно в списъка, е много по-ефективно, отколкото всяка друга форма на “тласък” (дисплейни реклами, телевизионни реклами и т.н.). Ето защо решихме да започнем тази статия с полезни съвети за изграждане на вашия списък с абонати.

Прочети още

Полезни съвети и информация за Email маркетинга.