AdWords реклама – Можем ли сами?

5/5 - (8 гласа)

AdWords реклама – Можем ли сами?AdWords е продукт на Google Inc, както може би вече знаете. Благодарение на търсачката Google, както и на AdSense, рекламодателите могат да се радват на изключително успешна реклама. Всичко върви изключително лесно и бързо до момента на пускането на рекламата. Тогава си задаваме онези десетки въпроси от типа на „Това така ли е?“, „Това ли е моята рекламна мрежа?“, „Този рекламен банер хубав ли е?“ и още куп производни. В тази статия ще разберете какво е най-важното нещо, което трябва да направите при реклама в AdWords. Да започваме!

Важни елементи при рекламиране в Google

  1. Таргетиране

Най-важното нещо при рекламата е да прецените кой има интерес към продукта, който предлагате. Не трябва да бъдете алчни. Изберете възрастовата група и пола, които са най-тясно свързани с вашия бизнес. За това върши чудесна работа социалната мрежа Facebook, а и не само.

  1. Бюджет

Ако рекламирате сами, то трябва да прецените бюджета според очакванията си и опита, който имате. В случая, когато ви е за първи път, то може да пробвате с по-малка сума. Преценете внимателно!

  1. Текст/банер

От банера/текста зависи дали потребителят ще влезе в сайта ви, а от самия сайт зависи дали ще купи или просто ще излезе. Не се стремете към кликове, а към продажби! Не давайте погрешна информация, която мислите, че ще бъде атрактивна пред посетителите. Това може да се окаже нож с две остриета и е твърде вероятно точно Вие да се убодете ако нямате опит в сферата.

Това са някои от основните неща, които трябва да знаете за реклама в AdWords. Всичко в тази сфера става или на принципа “проба-грешка“, или с много информираност, или пък със средства за рекламен агент. Средно положение няма и това е четвъртото най-важно нещо в тази статия, но не по важност.

Една реклама може да бъде направена от най-добрия рекламен агент в света и отново да не е успешна – обстоятелствата, времето и особеностите на потребителите са не по-малко важни от всичко останало.

Пожелаваме ви успех!

Разгледайте още полезни и интересни статии, свързани с рекламата в Google.