Блог секция в OpenCart магазин

5/5 - (5 гласа)

блог секция в OpenCart магазинOpenCart е в ТОП 3 на най-популярните и най-използваните системи за изграждане на онлайн магазини. Но тя си има един основен недостатък, който обаче може да се превърне във ваше скрито и специално оръжие за печалба пред другите магазини на същата система. И това е, че OpenCart няма вграден блог, а всички качествени модули за тази цел са платени. Ако се колебаете дали да взимате такъв, нашият съвет е – направете го, понеже наистина си заслужава. А защо?

Блог секция в OpenCart

Всъщност това, че няма вграден блог изобщо не е толкова голям проблем. Единственото нещо, което трябва да направите, е да отидете на адреса оpencart.com и да купите един от тези модули на цена от 10 до 20 долара. След това го качвате и започвате да творите. Но…нека се върнем на въпроса „защо“.

Както сме казвали и в предишни статии, съдържанието е изключително важно за доброто индексиране на сайта ви. Точно поради тази причина са необходими статиите. Те трябва да са добре оптимизирани, да се публикуват често и да са достатъчно дълги, за да се класират по-добре. Но най-важното от всичко е те да носят опит на потребителите и да са полезни. Ако мислите, че „никой не ги чете тия“, няма да стигнете далече. Може би се изненадвате от последните думи на предното изречение, но те са абсолютен факт – отмина времето, в което можеше с пренаписване, копиране или превеждане с Google Translate да се постигне добро SEO. Вижте в тази статия – как трябва да изглеждат качествените текстове за вашата блог секция.

Оформление на блог в OpenCart

Последното нещо, което трябва да знаете е, че оформлението също има голямо значение. Какво имаме предвид?

  • Използването на уникални изображения ( такива, на които вие сте първоизточник ) носи големи ползи в дългосрочен план;
  • H1, H2и Н3 таговете са изключително важни;

Трябва да използвате вътрешни call-to-action бутони и връзки между страниците. Трябва те да водят към продуктите от магазина ви.

Разгледайте и нашия OpenCart онлайн курс за създаване на електронен магазин.