OpenCart съпоставка – версия 1.5 или 2.x?

5/5 - (1 гласа)

opencart съпоставкаИстината е, че дори щом става за една система, двете версии имат разлики, а дилемата коя да изберем е голяма ако сме начинаещи. В тази статия ще разберете кои са предимствата и недостатъците на всяка една от тях и коя да изберем ако сме начинаещи или напреднали. Да започваме!

Избор на версия на OpenCart

Ако трябва да се направи обективна преценка, в двете версии няма чак такава разлика – става въпрос почти само за визуални промени, но на пръв поглед изглежда, че влизаме в различна система при двата варианта. Интересното е, че админ панелът е „по-усложнен“ и дизайнът не е особено интуитивен, но потребителският е доста подобрен. Дори темите за по-новата версия са по-елегантни и по-добри. Но въпреки това, ако не познавате някой специалист, който може да Ви научи как да управлявате OpenCart 2, по-добре изберете по-стария – 1.5.х. Въпреки че вече много от модулите и темите са пригодени за новия OpenCart, отново има някои от старите екстеншъни, които не могат да се намерят, просто защото вече не се поддържат. А и нека не забравяме, че повечето експерти не искат да започват да „творят“ на новата версия, поне докато не предложи нещо много по-различно от промяна в интерфейса. Ако сте начинаещ и искате да използвате основната тема за няколко продукта, без да Ви трябва нещо „по-така“, то спокойно можете да използвате OpenCart 2. Разгледайте и нашия курс за създаване на онлайн магазин с OpenCart.

За специалистите, които се чудят дали да преминават към по-новата версия

Всеки трябва да си „направи сметката“ и съответно да изчисли плюсовете и минусите за себе си. В някои ситуация – няма смисъл да мигрира до по – новата версия. Също така, за магазини с много функционалности и различни модули, разработката под Opencart 2 може да се окаже доста по – трудна и скъпа.

Но все пак, проучете всеки екстеншън, който ще ви е необходим и вижте точно с кои версии е съвместим. Ако всичко е пригодено към OpenCart 2 – нямате никакъв проблем да използвате новата версия.

Вижте в това видео няколко допълнителни съвета за избор на версия на OpenCart: