Защита на очите при работа с компютър

Програмата Orb

защита на очите при работа с компютърПриложението Orb за Windows съчетава всички съвети, трикове и медицински изследвания за здравето на очите и защитата им. Софтуерно се променят цветовете на монитора, правят се по – меки и не толкова натоварващи зрението. Отделно – програмата напомня за почивки на определен интервал от време.

Може би често се случва да се разсейвате с допълнителни дейности. Orb решава и този проблем, чрез вградената система за блокиране на отвличащите внимание сайтове, която е налична в пълната версия на приложението.

Как да пазим очите си от компютъра?

През последните години хората прекатват по много време пред LCD екраните си в работата и вкъщи. Но не става думи само за компютри и лаптопи. В това число са телевизори, таблети, смартфони, смарт часовници, панели по улиците, като че ли отвсякъде сме заобиколени от светлина. Мониторите стават все по-големи, очите ни болят все повече и на доста от нас – това не ни прави особено впечатление. Но дали не е време да се замислим за здравето на очите ни?

В момента настъпва глобален феномен. 90% от хората, които използват компютър имат определени неприятности с очите, било то леко дразнене или частично недовиждане,  дори и затруднения при заспиването вечер. Това се явява голям проблем за всички потребители на компютрите, като в частност най – засегнати са хората, които прекарват голям брой часове работа пред екрана – програмисти, артисти, дизайнери, маркетолози, писатели и много, много хора. Този проблем има и наименование, дадено му от лекарите – Computer Vision Syndrome.

Свалете Orb и използвайте напълно безплатно, за да предпазите очите си при работа с компютър. На посочения от Вас email ще изпратим линк за сваляне на приложението за Windows.


[grwebform url=”https://app.getresponse.com/view_webform_v2.js?u=Beo9w&webforms_id=5311804″ css=”on” center=”off” center_margin=”200″/]