SEO техника небостъргач

5/5 - (2 гласа)

SEO техника небостъргачТехниката, наречена „небостъргач“ нашумя изключително много в последно време. Да, тя не е нова – нея винаги си я е имало, но преди „пингвин“ и „панда“ ъпдейтите на Google ( или „теслите“, както някои хора ги наричат ) SEO можеше да се нарече най-кратко казано спам. Но след закриването на тази „златна мина“, вече всички видяха смисъла от полезното съдържание и тази тенденция ще се запази.

В какво се състои?

Всичко е по-лесно, отколкото изглежда. Единственото, което трябва да правите, е да:

  • Използвате за източници материали от много езици и събирането на възможно най-стойностната информация.

Само една подточка.. Нищо повече!

Защо е толкова полезно?

Все още ли се чудите? Ето отговорите:

  • Осигурява изключително важния среден престой на страница от минимум 1 минута (тъй като тези статии обикновено имат дължина над 600 думи, а понякога стигат и до 2000);
  • Потребителите са доволни от получената информация и правят безплатен SMM ( всичко това става само с едно споделяне в социалните мрежи на потребител, което означава, че не трябва да забравяте share бутоните);
  • Получавате и безплатно SEO от собствениците на уебсайтове, които желаят да Ви цитират – всички знаем колко са ценни естествено придобитите линкове!

А ако го правите много добре и често, резултатите ще дойдат несъмнено.

Ефективност

Всички искаме ефективност, която да е доказана, тествана и сигурна. Мнозина ще Ви кажат, че такава няма, но ние смеем да твърдим точно обратното. Според проведени изследвания, техниката „небостъргач“ доказано увеличава посетителите на сайта ви до 3 пъти (а защо не и повече) за до 1 месец. Нали не забравихме, че Google обожава съдържанието и просто ще се влюби в сайта Ви?

Друг много важен съвет, който бихме искали да Ви дадем, е да използвате задължително вътрешни CTA (Call To Action) бутони. Това са различни линкове, водещи към други статии или продукти от сайта Ви. Тези „копчета“ са изключително мощни най-вече в стари статии, възползвайте се!

Разгледайте още полезни и интересни статии от нашия SEO блог.