WordPress Уроци – Инсталиране на тема в WordPress

5/5 - (2 гласа)

След като сте инсталирали WordPress, следва да изберете подходяща тема, която да представя вашия сайт и бизнес в най – добрата му светлина. Изборът на тема за WordPress е пряко свързан с дейността ви, както и с конкретните ви предпочитания. Тенденцията е да се избира дизайн, който е приятен за потребителите, ненатрапчив, но в същото време запомнящ се. Изглежда трудна задача, но добрата новина е, че има множество безплатни и платени теми, съответно имаме огромни възможности за избор. За разликата между платени и безплатни теми говорим обширно в нашия онлайн курс за WordPress, със сигурност може да кажем, че има осезаема разлика при повечето, но безплатните варианти също вършат отлична работа. 

Ето едно видео, където показваме как се извършва инсталиране на тема в WordPress:

Както видяхте, процесът по инсталация не е никак сложен. Съществуват и други начини за качване на темплейт, можете да го направите и през административния панел на системата. За целта, трябва да потърсите и разгледате от активните теми, като можете да прегладате на живо, да сортирате и да търсите сред тях. След като харесате конкретен дизайн, необходимо е да го инсталирате във вашата система. Това става много лесно, само чрез натискане на един бутон, както е показано на изображението по – долу:

инсталиране на тема в wordpress

 

След това трябва да включите инстралирания темплейт, за да бъде той видим на вашата уеб страница.

включване на тема в wordpress

Всичко с качването и активирането е готово. От тук нататък, трябва да прочетете документацията от създателите на дизайна, за да можете да конфигурирате правилно разположенията, изображенията и менютата. Документацията ще ви даде ценна информация и ще спести часове лутане и тествания. Повечето  теми могат да се редактират през техни собствени менюта, но за някои е необходимо да влезете в настройките на самата тема, които се предоставят глобално от WordPress. Ако решите да сменяте дизайна на съществуващ сайт, уверете се, че избрания от вас нов темплейт няма да нанесе щети на функционалностите, които вече имате на страницата си.

Вижте също статията на тема как се инсталира WordPress.