Как да изключим разширение от базата данни в WordPress

5/5 - (7 гласа)

Как да изключим разширение от базата данни в WordPressСлучвало ли ви се е, plugin в WordPress да забие и да не можете да го активирате през администрацията? Възможна е дори ситуацията – целият сайт да не е достъпен заради блокирало разширение.

В тази статия ще покажем – как да се изключи принудително разширение, което блокира нормалната работа на потребителите.

Достъп до базата данни на WordPress

Ако ползвате хостинг, който има на разположение cPanel – може да намерите там phpMyAdmin, откъдето да променяте базите данни. Обикновено, списъкът с таблиците трябва да изглежда по следния начин:

база данни в wordpress

Колкото повече допълнителни екстри имате към вашата инсталация, толкова допълнителни таблици може да имате. Също така, префикса на базата може да е различен.

Промяна на таблицата

Таблицата, която трябва да се промени, за да се изключат разширенията е wp_options>active_plugins. Тя изглежда по подобен начин:

a:3:{i:0;s:30:”formget-contact-form/index.php”;i:1;s:24:”header-footer/plugin.php”;i:2;s:27:”redirection/redirection.php”;}

Премахнете това съдържание, като разбира се – запазете го в отделен файл, за да може бързо да го възстановите в случай на проблем. След като полето option_value е празно, можете да влезете спокойно в администрацията. Всички модули ще бъдат изключени, като можете да изтриете проблемните такива.

За още полезни материали и съвети, разгледайте нашия WordPress онлайн курс.