Какво представлява плъгинът и защо да го използваме?

5/5 - (4 гласа)

Всеки, който има сайт направен на WordPress, е запознат с плъгините. Но знаем ли какво всъщност представляват те и защо са толкова необходими? Нека разберем малко повече за така наречените плъгини.

Плъгинът е част от софтуерно съдържание или с други думи група от функции, които могат да бъдат добавени в WordPress сайт. Те могат да разширят функционалността на страницата и да добавят нови характеристики на вашия сайт.

WordPress плъгините са написани в езика за програмиране – PHP и се интегрират безпроблемно в WordPress. В света на програмистите има много подходящ израз относно плъгините – „има плъгин затова“.

Основната цел на приставките е да подобрят и улеснят работата на потребителя, без да се налага той да използва какъвто и да е код. По този начин дори да не сте запознати с програмирането, може да изградите ваш собствен сайт, който да функционира нормално.

Има хиляди плъгина, които са напълно безплатни и готови за използване. Разбира се, има и платени, които изпълняват по-специални задачи и не са необходими на всеки WordPress сайт.

Вероятно ще попитате може да ли да съществува сайт без плъгин? Технически, това е напълно възможно. Ако сте програмисти и боравите с кодовете свободно, може да добавяте всякакви характеристики към вашия сайт без помощта на плъгина.

Но ако сте от множеството, което няма ни най-малка представа как да работи с езиците за програмиране, то определено ще се нуждаете от плъгини. Ще улесните работата си значително, ако се доверите на вече създадени кодове и просто ги добавите към вашия WordPress сайт.

Има случаи, в които потребителят добавя твърде много плъгини, които са ненужни. В резултат на това, сайтът започва да забива, да се отваря по-бавно и да пречи на работата. Не бъдете от тези хора. Добавяйте единствено плъгини, за които сте сигурни, че ще ви потрябват.

Плъгините винаги ще бъдат необходими за създателите на уеб сайтове. Всеки ден се създават нови и различни приставки, които да улеснят нашата работа.

Ако още не сте добавили необходимите плъгини за вашата страница, какво чакате? Започнете още сега и направете сайта си по-добър от всякога.