Yoast SEO за WordPress

5/5 - (4 гласа)

Ако притежавате собствен WordPress сайт, Yoast SEO е един от най-ценните инструменти, който можете да имате. Yoast SEO е широко популярен WordPress плъгин и всъщност е много лесно да се разбере защо е така . Независимо дали разработвате собствен сайт или се грижите професионално за SEO за уебсайт за клиент, Yoast е мощно средство, което може да ви помогне да направите страницата наистина приятелски настроена към търсачките.

Yoast SEO може да се инсталира съвсем лесно на всеки WordPress сайт. Може да се каже, че това е един от най – ползваните, удобни и работещи плъгини за SEO, при това е безплатен! Има възможност да закупим премиум опции, като например мениджър на пренасочванията (където може да препратим неработещи и стари връзки, чрез 301 пренасочване, без да променяме ръчно .httaccess файла), оптимизация за няколко ключови думи за определена уеб страница (не е сигурно обаче, че е добра идея да го правим) и на последно място – поддръжка с приоритет. Това различава платената от безплатната версия, но както се вижда, най – важните функционалности идват при нас съвсем безплатно. Yoast предоставя възможност много лесно да контролираме заглавията и мета описанията, да задаваме целеви ключови думи за оптимизация, да следим колко често сме ги използвали в други страници, както и да управляваме и настройваме картата на сайта си (sitemap).

Изтегляне и инсталиране на Yoast SEO

Ако все още нямате инсталирана приставката Yoast SEO на сайта си, нека да преминем през процеса на инсталация. Ако вече имате Yoast SEO на сайта си и искате да видите повече за функционалностите, които предлага, можете да отидете директно до секцията “Използване Yoast SEO”. Ако сте напълно начинаещ с WordPress, погледнете нашия обширен онлайн курс.

От менюто на WordPress, избираме Разширения -> Добавяне на още.

добавяне на yoast seo

След като сте кликнали на “Добавяне на още”, ще видите екран с популярни, препоръчвани и любими плъгини, където няма да видите Yoast и трябва да го потърсите ръчно в търсачката.

инсталиране на yoast seo

След като го откриете, натиснете “Инсталиране” и WordPress ще свали и инсталира разширението, като накрая ви подкани да го активирате. Направете го и веднага ще се появи нова икона “SEO” в административния панел.

икона на yoast seo

Изтеглянето и инсталирането Yoast SEO беше лесната част, но сега, трябва да настроим плъгина за същинската работа. Ако никога не сте използвали Yoast SEO преди, това може да изглежда малко сложно за разбиране първоначално, но всъщност, няма нима нищо, с което да не може да се справите. Времето, което ще е необходимо да го настроите правилно напълно си заслужава, затова имайте търпение. Понеже идеалните настройки на Yoast ще варират в зависимост от конкретния уебсайт, в тази статия ще разгледаме малко по – общо самите опции и ще дадем съвети за правилното конфигуриране.

Импортиране на настройки от други SEO плъгини.

Идва ред на един бърз въпрос, преди да продължим нататък: имате ли друг SEO плъгин, който да ползвате? Ако да, можете да си спестите време, като импортирате настройките си от него. От опцията “SEO” на менюто от лявата страна в административния панел, кликнете върху “Инструменти”, след това “Импорт и Експорт”. Изберете “Импорт от други SEO разширения”.

импортиране от други seo плъгини

Тук можете да импортирате настройките от HeadSpace2, All-In-One SEO, и WooThemes SEO Framework. Всичко, което трябва да направите е да се сложите отметка в съответната клетка и да натиснете “Импорт”.

Настройване на Yoast SEO

Ако нямате никакви настройки за импортиране, нека да започнем от нулата. Дори и да внасят настройките си от друг плъгин, няма нищо лошо да проверите всички тези настройки, просто за да се уверите, че всичко е наред.

За да започнете, отидете в административния панел на WordPress на сайта си, намерете опцията “SEO” в менюто от лява страна (или от най-горното меню, което предпочитате) и кликнете върху “Общи настройки”. Това ще ви отведе до страница, където ще можете да въведете основните SEO настройки на сайта си.

настройки yoast seo

Ако някога искате да върнете Yoast SEO за настройките по подразбиране, в раздела “Общи настройки” е мястото, където можете да направите това. Имате възможност да се запознаете с презентация на възможностите на разширението, може да го направите при добро желание, но нека сега преминем към таб “Информация за вас”.

Информация за вас

информация за вас yoast

Ето, тук ще можете да кажете на Yoast какво е името на сайта ви, какти и ако имате алтернативно име, което искате да използвате. Можете също така да посочите, дали сте фирма или частно лице, което ще направи по-лесно за Google да включи вашия сайт в резултатите от Knowledge Graph. Ако настройвате Yoast SEO за фирмен сайт, ще имате възможност да добавите и логото на компанията, които също биха могли да се включат в резултатите от Knowledge Graph.

Webmaster инструменти

webmaster tools yoast

Сега, нека да продължим напред към раздел “Webmaster инструменти” или иначе казано – инструменти за уеб администратори. Ако имате намерение да използвате инструменти като Google Search Console, Alexa, Bing Webmaster Tools, или Yandex Инструменти за уеб администратори, можете да удостоверите уебсайтът си от тук. Почти задлължително е ползването поне на Google Search Console, така че, свържете сайта си с Google Search Console.

Основният процес, за да се направят настройките тук, са много аналогични за четирите възможности, но нека, понеже казахме, че е почти задължително, да вземем за пример настройката за Google Search Console:

Отворете таблото на Google Search Console или Google Webmaster Tools и изберете “Управление на собствеността”, след това “Удостоверяване на този сайт” от полето до сайта, за който добавяте Yoast. Ако все още не сте добавили сайта за Google Webmaster Tools, трябва да направите това.
Изберете опцията “HTML Таг” проверка. Вместо да поставяте кода в <head> секцията на сайта си, поставете го в отреденото за това поле в секцията “Google Search Console” на Yoast. Обърнете внимание, че трябва да поставите само и единствено кода. Натиснете “Запазване на промените”, след това може да се върнете в Google, където да потвърдите, че сте добавили кода и искате да удостоверите сайта си. Това е всичко!

Сигурност

сигурност yoast

Накрая се намира раздел “Сигурност”. Ако вие сте единствения автор и администратор на сайта, няма за какво да се тревожите, ако оставите тази опция неактивна. Но ако работите с други автори, които имат достъп до сайта и добавят съдържание, тази секция може да бъде изключителна полезна. Когато разширените настройки за Yoast SEO meta box са включени, това ще позволи на другите потребители да задават noindex атрибути на публикациите и да променят каноничния адрес. Това са неща, които може би не трябва да бъдат позволени, ако нямате пълното доверие на своите автори. По подразбиране само администраторите имат достъп до тези функции.

Заглавия и Мета

Нека сега преминем към “Заглавия и Мета” раздела, който се намира в менюто “SEO”. Този раздел е изключително важен за SEO целите, като тук мястото, където да определите как вашия сайт се появява в SERP. Когато кликнете върху “Заглавия и Мета”, първото нещо, което ще видите е подраздела “Общи настройки”.

title и meta yoast

Общи настройки

Тук имате възможност да промените начина по който се показват заглавията на сайта, като например “вашия сайт име | Свържете се с нас” или “Вашето име на сайта – Свържете се с нас”. Който и сепаратор за заглавие решите да изберете, той ще се ползва за всички страници от сайта ви. Що се отнася до опцията “Пренаписане на заглавия” или принудително пренаписване, това коригира проблем, който някои сайтове имат, като проблемът се състои в дублиране на името на сайта и появяването му два пъти в рамките на заглавието. Някои уеб страници използват WordPress теми, които притежават вградени SEO опции за показване на заглавия и може да се получи така, че да се презапишат настройките, които сте избрали в Yoast. Ако имате подобен проблем, включването на това поле може да помогне за разрешаването му. Ако включите тази опция и все още имате дублиране на заглавието, трябва да се редактира кодът на сайта, за да се отстрани този неприятен ефект.

Начална страница

meta yoast seo

Това, което виждате в рамките на раздела “Начална страница”, ще зависи от това как вашия сайт е настроен. Всичко зависи дали началната страница е настроена да показва най – новите публикации или е статична. В този конкретен случай, можете да приложите шаблон за meta desription на началната страница, който ще се визуализира в резултатите на Google.

Типове публикации

заглавие и мета типове публикации

Заглавия и meta descriptions

Следващата е секцията “Типове публикации”. Тук можете да настроите основните шаблони за заглавията и мета описанията за основните видове страници на сайта. Публикациите в блога могат да използват един формат, докато другите страници на вашия сайт – да следват изцяло друг. Ако при създаването на статия или публикация не дефинирате SEO заглавие или мета описание, то тези ваши страници или публикации ще следват основния шаблон, който сте дефинирали тук. Можете да попълните тези полета с променливи, които автоматично ще запълнят своето място с информация за конкретната статия. Ако оставите полето за мета описание празно, търсачките ще изтеглят откъс от съдържанието на страницата.

Meta Robots

Когато отбележите “noindex” опцията, ще може да маркирате нещо, което не искате да се индексират от търсачките. В повечето случаи, вероятно ще искате да оставите бутона на “index”. Но ако имате страници, които искате да се пазят от търсачките или страници, които биха могли да доведат до дублиране на на съдържание, сложете бутона на “noindex”. Като често срещани примери за потенциално дублиране на съдържание и съответно необходимост от “noindex” са архивите на съдържание, както и архивите на автор. Добра практика е, ако ако вашият сайт има само един автор, т.е. сами поддръжате сайта си, да деактивирате авторския архив (което ще пренасочва към заглавната страница), или да зададете атрибут “noindex,follow”, за да не се показва в резултатите от търсения.

Показване на датата

Дали показването на датата ще е включено или не, това зависи от вида съдържание, което имате на сайта си. Ако публикувате често ново съдържание и датата е важна за неговата актуалност, може би ще искате да включите тази опция. От друга страна, ако публикувате съдържание, което ще е актуално години наред, най – вероятно няма да желаете потребителите да виждат датата в резултатите от търсачките, защото има опасност да сметнат информацията за остаряла, ако например я отворят една година по – късно.

Yoast meta панел

Това е опцията за скриване и показване на Yoast SEO Мета Box. Ако притежавате сайт, който има много автори, може да искате да използвате тази опция, за да се предотвратите вашите сътрудници да променят определени настройки. Винаги можете да се върнете по-късно и да промените тази настройка, ако желаете.

Категории

категории yoast seo

Следва раздела “Категории”. Ако вашият сайт е нещо като блог, който използва няколко различни категории и тагове за организирация на мнения, можете да използвате този раздел, за да се създаде заглавие и мета описание шаблони за тези страници, използващи променливи също както в раздела “Типове публикации”. Ако сте склонни да използват точно същите условия, за етикети и категории, няма проблем, но може да искате да се изберете “noindex” опция, ако смятате, че може да се счете за дублиране на съдържание.

Архиви

архиви yoast seo

Ако притежавате блог, които има архиви на страници със съдържание на базата на дата или автор, това е чудесен начин да улесните читателите да намерят по – старо съдържание. Въпреки това, архивни страници не са толкова полезни за търсачки, които биха могли да ги сметнат за дублирано съдържание. В “Архиви” раздела ви позволява да се предотврати това, като им кажете дали искате вашите архивни страници да се индексират или не, или можете да деактивирате всички архивни страници, ако предпочитате.

Може също така да зададете заглавия, които да се появяват на специални страници, като 404 и страница за търсене, например. Така че, ако искате да бъдат нещо различно, може да го въведете в раздела “Специални страници”.

Други

Накрая стигаме до секцията “Други”, където можете да зададете няколко глобални настройки за meta. За щастие, Yoast върши добра работа да обяснява за какво са тези настройки, така че тук не би следвало да имате проблеми. Например от тази секция може да включите тага meta keywords, макар, че това няма да има никакъв смисъл…забавно, нали?

Поздравления – преминахме през по – голямата част от настройките. Има още какво да се конфигурира, но добрата новина е, че останалата част от тук нататък са по – прости и разбираеми. Нека се заемем с работата на секцията “Социални профили”, която отново се намира от ляво в познатото ни вече меню “SEO”.

Социални профили

социални профили yoast seo

Очевидно е какво може да конфигурираме тук. Всичко, което трябва да направите е да добавите URL адреси за всеки един от вашите социални профили. Само не забравяйте, че за Twitter, трябва да въведете потребителското си име, а не на URL адреса за профила ви. Попълване този раздел се уведоми търсачките, че те са свързани с вашия сайт.

facebook yoast seo

След като въведете информация в различните графи в този раздел, ще можете да контролирате как съдържанието, споделяно от вашия сайт, ще се появява на различните платформи. Във “Facebook” раздела, има възможност за добавяне на Open Graph мета данни в секцията на сайта, което ще направи по-лесно за Facebook да използва подходящ образи, заглавия и описание, когато нещо от сайта ви се споделя в социалната мрежа. Можете също така да определите изображение по подразбиране, за да се използват, ако някой сподели публикация или страница, която не разполага с изображения.

Ако имате страница във Facebook, можете да зададете един администратор за вашия сайт, така че да има достъп до Facebook Insights за страницата. Facebook Insights ще ви даде информация за това колко често съдържание от сайта се споделя и харесва и колко трафик идва от Facebook. За достъп до Facebook Insights, кликнете върху линка “Facebook Insights”.

Има подобни настройки в графите за “Twitter”, “Pinterest,” , както и Google+. В “Twitter” в раздела, можете да настроите Twitter card meta данни, което е Twitter еквивалент на Facebook Open Graph. Трябва да знаете, че Pinterest използва Open Graph мета данни, също както Facebook, затова се уверете, че настройката за ползване на Open Graph в панела за Facebook е активна. Ако искате да оптимизирате сайта си за Pinterest, въведете кода за потвърждение под “Pinterest” раздела.

Настройките за социалните мрежи са готови, нека сега от менюто “SEO” изберем “XML Sitemap”.

XML Sitemaps

xml yoast seo

Едно от най-хубавите неща на разширението Yoast SEO е, че прави управлението на Sitemap (карта на сайта) много лесно. Когато активирате функционалността за XML карта на сайта, Yoast SEO автоматично генерира такава карта, като същевременно тя се актуализира с добавянето на ново съдържание в сайта, като също така прави пинг на търсачките.

Като разледате различните секции на този раздел, ще видите колко много възможности има за включване и изключване на отделни типове съдържание, като например категории, страници, публикации, файлове, слайдери и други. След като отворите самите разделите и видите нещо, което не искате във вашата карта на сайта, просто го премахнете, чрез бутона. Можете също така да изключите конкретни мнения или постове от картата, чрез въвеждане на номера на поста в секцията “Изключени Публикации”.

Следващия раздел, който ще разгледаме е “Други настройки”.

Други настройки

Breadcumbs (пътечки)


breadcumbs yoast seo

Ако активирате breadcumbs (пътечки) на вашия сайт, посетителите ще виждат пътищата, които водят към текущата страница. (Пример: Име на сайта> Блог> Post Title). Тези пътища също така могат да бъдат видими в SERPs, ето така:

breadcumbs example yoast seo

Ако искате да имате breadcumbs на сайта си, за съжаление, това може да не е чак толкова лесно и да не се получи само с превключването на този бутон. Може да се наложи да добавяте код към сайта си, понеже пътищата към определените статии и публикации зависят също така и от темата за WordPress, която използвате.

Постоянни връзки

Нека да преминем към раздела “Постоянни връзки”. Тук можете да изчистите максимално структурата на вашите URL адреси. Построянните връзки правят адресите във вашия сайт по – приятелски настроени към търсачките. Yoast върши добра работа, като обяснява за какво служи всяка една от настройките на страницата “Постоянни връзки”.

RSS

rss yoast

Следва “RSS” раздела. Ако сте се занимавали с блогове и сайтове достатъчно дълго, най – вероятно знаете, че в определен момент е възможно, някой да публикува ваше съдържание, без вашето разрешение и без признание. Това са събирачките на съдържание (scrapers), неприятно, нали? Може да не сте в състояние да предотвратите напълно възможността да бъдете “изстъргани”, но можете да използвате този раздел в Yoast, за да добавите съдържание към вашите съобщения и когато те се появяват в RSS фийдове, да дават и връзка към вашия сайт. По този начин, ако събирачка на съдържание краде текстове директно от RSS емисия на сайта, можете поне да получите препратки към вашия сайт.

Search Console

Това е един последен етап за настройка, за който трябва да се погрижим, но единствено, ако ползваме Google Webmaster Tools, което впрочем е препоръчително. От менюто “SEO” в лява страна, отворете върху “Search Console”.

google search console

Тук ще можете да получите код за потвърждение, така че да може да се свърже Yoast с Google Console Search. След като направите това, ще имате възможност да видите списък с грешки и къде точно посетителите са ги срещнали. Ако е необходимо да настроите пренасочване на невалидна връзка, можете да направите това тук. Другото, което трябва да знаете е, че за да го направите през самия панел, трябва да закупите Premium версия на Yoast.

Ако искате да свържете Yoast с Google Search Console, трябва да следате следните стъпки:

Кликнете върху “Получаване на оторизационен код”. Ще се отвори прозорец, който ще ви подакни да дадете достъп на Yoast SEO до вашия Google Search Console акаунт;
Натиснете “Приемам”, за да получите кода, който да поставите в полето “автентикация”;
Кликнете върху “автентикация” и изберете профил на сайта си от списъка.
Запазете профила.

Най-накрая! Преди да продължим напред, има едно последно нещо, което да разгледаме. Нека се върнем на менюто “SEO” в лявата страна, избирам “Инструменти”.

Инструменти


инструменти yoast seo

Инструментът “Пакетен редактор” е нещо, което се надяваме, да не се налага да използваме твърде често, но ако някога имаме нужда от него, започва наистина да оценяваме колко е полезно. Ако се наложи да правите промени в няколко заглавия или описания в даден момент, можете да го използвате, за да изведете списък с всичките си постове и страници, така че можете просто да преминете през тях и да направи всички промени наведнъж, вместо да отваряте всяка отделна страница и да правите промени там.

Съществува също така и на функцията “Файлов редактор”, където можете да нанесете промени към файла robots.txt и вашия .htaccess файл. Последно, но не на последно място, в секцията с инструменти се намира “Импорт и експорт”.

Сега, след като прекарахме цялото това време за проучване и конфигуриране на всички настройки, може би трябва да ги експортирате, така че да имате резервно копие. Също така, ако имате други сайтове, където се налага да инсталирате Yoast SEO, можете винаги да експортирате настройките и да ги заредите в другите страници.

Как да използваме Yoast SEO

Сега, когато вече имаме инсталирано и настроено разширението Yoast SEO, нека да отидем в менюто на нашата административна част и да изберем всички страници, за да видим целия списък от съдържание. От дясната страна на екрана вече трябва да съществува колона SEO:

колона seo страници yoast

След всяка страница или публикация в тази колона има една точка, която показва как Yoast SEO определя тази страница. Yoast SEO използва доста проста система за рейтинга и лекотата на страницата.

  • Сива точка означава Yoast SEO не разполага с всички налични за тази страница информация;
  • Зелена точка означава, че страницата е отлична;
  • Червена точка означава, че има някои съществени проблеми;
  • И жълто / оранжева точка означава, че има място за подобрение.

Ако сте в процес на преминаване през всички страници или публикации в сайта си за оптимизация, тази колона може да бъде много полезна, защото можете да сортирате страници / публикации въз основа на това как Yoast изчислява SEO резултатите, което прави лесна задачата и може да определим кои страници се нуждаят от внимание.

Кликнете върху една страница или публикация, за да се отвори редактора и трябва да видите под зоната, където можете да въведете съдържанието на страницата си, Yoast SEO инструментариум. В кутията с инструменти Yoast SEO има няколко различни раздела.

yoast редактор

Съдържание

В първия раздел е мястото, където можете да напишете заглавието на тази страница или публикация, meta описание, както и да посочим към кои ключови думи се насочваме. Когато настроите фокусната дума или фраза, плъгина ще погледнете съдържанието, заглавиете, URL, мета описанието на страницата, както и ще каже колко пъти се използва целевата ключова дума. По този начин ще знаете дали използвате достатъчно често целевата ключова или е необходимо променяте текста така, че тя да се среща повече пъти.

При определяне на фокусната си дума, не забравяйте да определите основни ключови думи към които искате да насочвате, защото в даден момент, можете да зададете само една ключова дума на Yoast SEO. В Premium версията е възможно да добавяте насочване по няколко ключови думи, но това няма да ви помогне много, поради общите принципи на работа на търсачките.

В “Преглед на извадката”, може да видите как ще изглежда страницата ви в резултатите от търсене, така че можете да се уверите, че нищо важно няма да се отреже.

След като настроим фокусната си дума, в раздела “Анализ на съдържанието” ще ни се предостави конкретна информация за това колко приятелски настроена към търсачки е нашата страница.

Yoast ще ни даде обратна връзка на базата на фактори като – дали използваме целевата дума твърде много или малко, дали сме добавили изображения или изходящи връзки, колко дълго е съдържание ни, дали сме използвали в друга страница или публикация фокусната ключова дума и други.

Няколко неща, на които да обърнем внимание

Очевидно е, че в идеалния случай искаме да получите колкото се може повече зелени точки и да избегнем червените, но имайте предвид, че няколко жълти точки съвсем не са нещо крайно фатално. Трябва да знаем, че Yoast може да даде някои много полезни съвети, но не е задължително да вземаме присърце всеки един от тях.

Например, в горната снимка, имаме оранжева точка, понеже ключовата дума не се включва в URL адреса. Важно е да запомним, че Yoast взема изключително обективен поглед към нашето съдържание и че сте в крайна сметка писмено съдържание е, за да се чете от хора, а не търсачките. Така че, тази жълта точка не е абсолютно никакъв проблем. Ако има начин да се направи промяна по определеното заглавие, по начин, който изглежда естествен, направете го без да се замисляте. Но ако тази промяна ще направи заглавието да звучи странно, то тя не е добра идея. Yoast няма да ви попречи да публикувате пост или страница, ако не се вземат неговите съвети, така че добре да прецените кои препоръки трябва да слушате и кои да пренебрегвате.

Други настройки


Ако опцията за раздела “Други настройки” в meta прозореца на Yoast не е изключенa, трябва да се виждат зъбно колело под светофара на секцията “Съдържание”. Това са допълнителни настройки. Тук, можете да промените настройките за meta роботи и карти на сайта, както и да зададете 301 пренасочване към друг URL. Ако това е страница със съдържание, което е публикувано на друго място в интернет, можете да се зададе каноничен URL от тук.

Ако се чудите какви са опциите в раздела “Разширени мета Robots”:

  • Без ODP: Спира търсачки от използването на алтернативни описания от ODP/DMOZ;
  • Без Архив: Не позволява на търсачката да има кеширана версия на страницата;
  • Без извадка: Не позволява на търсачката да ползва извадката за съдържание, която сме създали в секция “Съдържание” в резултатите от търсене;

Social


разширени социални настройки yoast

След като сме сигурни, че страницата ни изглежда добре за търсачките, нека отворим последния раздел от тази секиця – “Social” и се уверим, че страницата ще изглежда страхотно, след като някоя я сподели в социалната мрежа. Тъй като съдържанието се движи с голяма скорост в социалните мрежи, важно е да се уверим, че нашите страници ще привличат погледа на потребителите достатъчно дълго, за да се открояват сред тълпата, когато някой споделя съдържание ни.

Ако не попълните полетата в този раздел, социални мрежи автоматично ще използват заглавие, мета описание на страницата, фрагмент от съдържанието, както и изображение, което да се използва. Но ако някога сте споделяли съдържание във Facebook например, знаете, че не винаги се зарежда идеалния образ. Този проблем може да се реши тук, с качването на изображението, което искаме да използваме. В идеалния случай, заглавието на страницата ви и мета описанието ще бъдат привличащи вниманието достатъчно дълго, за да работят добре и за социалните медии, но винаги можете да ги пренапишете, ако желаете.

За безплатен плъгин, броят на функционалностите, които ни предоставя, е наистина невероятен. Сега, след като сте запознати с Yoast SEO, няма да имате проблем да представите отлично сайта си пред търсачките. Ако сте заинтересувани от малко допълнителна функционалност, нека да разгледаме няколко допълнителни платени разширения.

Premium Yoast SEO разширения.

Yoast SEO Premium

Ако трябва да пренасочим много URL адреси, разширението на Yoast SEO Premium може да се окаже полезно. То притежава детайлен мениджър за пренасочване, който ви позволява да импортирате пренасочвания от вашия .htaccess файл, да изберете вида на пренасочване, който искате, плюс още инструменти, който да направят пренасочването по-лесно. Също така ще получите достъп до 13 различни видеоурока в случай, че все още имате въпроси за това как да използвате Yoast SEO.

Видео SEO

Ако вашият сайт има много видео съдържание, плъгина Video SEO може да ви помогне да осигурите информация за търсачките, която им е необходима, за да помогне на вашия индекс на видео съдържание, така че да може потенциално да получите по – добри позиции, сред резултатите на търсачката.

SEO новини

Ако имате сайт фокусиран върху новинарското съдържание, то разширението SEO новини ще ви помогне да оптимизирате сайта си така, че да имате по – голям шанс да бъдете включени в Google резултатите за новини. Това разширение ви дава възможност за създаване на sitemap за новини, “Standout Tag” и други.

Локално SEO

И накрая, същестува разширението Local SEO. Ако е важно за вас да бъде показана географска информация в резултатите от търсенето, това разширение е подходящо. Разширението на Local SEO помага да се даде на търсачките важна информация за вашия бизнес – като например адрес, телефонен номер, и часове на работа – така че търсачката може да даде по-точна и подробна информация на търсещите потенциални клиенти.

Може да намерите всички продукти на страницата на Yoast.