Защо да използваме WordPress

5/5 - (1 гласа)

защо да използваме wordpressАко някога сте ползвали WordPress най – вероятно вече знаете няколко отговора на горния въпрос. Но при хората, които никога не са ползвали системата е възможно да се появят съмнения. Защо точно WordPress? Няма ли други CMS платформи, това не е ли система за блогове?  В тази статия ще отговорим на по – голямата част от тези съмнения, като изтъкнем главните предимства на WordPress.

Пълна функционалност на системата

В началото WordPress стартира като система за изграждане на блогове, това е така. С течение на времето обаче се превръща в пълнофункционална платформа, на която можете да реализирате почти всякакъв проект. Вече с повече от десетилетие разработка и подобрения, WordPress е тествана на над десет милиона уеб сайта. Повечето грешки, несъвършенства и бъгове са изгладени през този дълъг период на развитие.

Мащабируемост

На WordPress може да се задвижва както малък личен блог, така и сериозна платформа за видео обучения, например. Системата притежава способност да поддържа увеличаващо се количество натоварване, което би ни позволило да разрастнем нашия проект без сериозни главоболия.

Гъвкавост

Без значение от конкретния тип бизнес и насоченост на уеб сайта, на практика всичко може да се изгради без проблем. Бизнес уеб сайтове , портфолио, онлайн магазини , сайтове с платен достъп, уеб директории и много други.

WordPress е безплатен

Това, което прави WordPress още по – привлекателен избор е цената…или липсата на такава. Като проект с отворен код, всеки може да изтегли, използва и модифицира WordPress за всякакви цели.

Безопасност

С над 10 години в областта, системата е преминала през толкова изпитания, че в днешно време е особено закалена, срещу атаки. Най – хубавото е, че WordPress става все по – стабилна и безопасна с напредването на времето.

На практика, повечето пробиви в сигурността през последните години са били причинени от стари версии на плъгини, които е трябвало да бъдат актуализирани. Също така, голяма част от уеб сайтовете са били хакнати в следствие на слаби пароли, остарели версии на системата, както и други проблеми, които реално не са свързани с WordPress.

SEO Friendly

Едно от основните желания на собствениците на уеб сайт е – да бъдат видими в Google. В тази връзка, изборът на WordPress е мъдро решение, понеже е системата е изключително приятелски настроена към търсачките.

Пригодена за мобилни устройства

В днешно време огромна част от трафика идва от мобилни телефони и таблети. Тук също имаме добра новина. Благодарение на стотиците безплатни и платени респонсив теми на WordPress, всеки един сайт може съвсем лесно да бъде пригоден към преносимите устройства.

Лесна за промяна и настройка

wordpress ползванеWordPress е сравнително лесна за ползване система. Ако искате да настроите собствен блог, малък уебсайт или онлайн магазин – можете да го направите буквално за няколко минути. Все пак, ако сте напълно начинаещ или желаете да се запознаете в детайли с платформата, препоръчваме да разгледате нашия WordPress курс.

Надяваме се, че отговорихме на основната тема на тази статия – защо да използваме WordPress. Ако все още не сте се убедили в качествата на системата, погледнете и статиите на тема как се инсталира тема в WordPress или как се инсталира самата система.