Защо не винаги е добре да се ползват готови шаблони?

5/5 - (3 гласа)

Не винаги чист код


Темплейтите се правят различни хора, с различна степен на компетентност. А това означава, че не всички шаблони могат да бъдат качествени. С инсталирането на безплатен шаблон, рискувате да получите код с неясна структура и качество във вашия сайт. Разбира се, има много качествени и безплатни теми, но трябва да вземете решението много внимателно.

объркан, спагети код

HTML трябва да бъде валиден, да няма да има грешки и отговарят на официален стандартите на W3C.

Объркан и “мръсен” HTML и CSS – това е на лице, когато се съдържат грешки, неясен е и трудно се чете. В “мръсния” код придвижването е трудно, сложно е да да се направят редакция. И такъв код се отразява негативно на оптимизацията на уеб сайта.

Вътрешни препратки

В голяма част от безплатните, а и в някои от платените теми е възможно да има линкове към външни ресурси. Това може да са сайтовете на разработчика, както и рекламни съобщения. За посетителите на вашия сайт няма да бъде приятно да се озоват например в руския сайт на разработчика на темата.

Много излишни модули

Разработчика на темата е длъжен да я направи удобна за по-голям кръг от хора. Това налага включването в нея на всякакви излишни опции и фукнционалности, които в известна степен може да затрудняват нормалната работа на сайта. Поради тази причина е важно да бъде включено само това, което се ползва реално.

разработка на теми

Какво препоръчваме

За сериозни онлайн търговци и сайтове се препоръчва изработка на тема индивидуално за техните нужди. Това гарантира:

  • уникален дизайн на сайта;
  • липса на грешки в HTML и CSS;
  • лиспа на излишни елементи, които са направени за масова употреба;
  • бързина на зареждане и оптимизация на кода.