Защо поддръжката на един сайт е важна

Оценете информацията

поддръжка на сайтМного голяма част от нашите клиенти си мислят, че щом създадат своя сайт – парите започват да текат, като река. Е, това е голяма заблуда. Поддръжката на сайт е може би по – важна от самия него. Например един невзрачен, но редовно обновяван с качествена информация сайт е много по – успешен от красив и привлекателен, но изоставен сайт, със стара информация и изтекли промоции. Няма нещо, което толкова да отблъсква потребителите, като изминалите промоции! Затова е важно да се проумее – това което правим със сайта си, след създаването му, е много по – важно от самото създаване.

Съветите, които искаме да Ви дадем, свързани с поддръжка на сайт:

1. Проверявайте редовно информацията в уебсайтът си, ако забележите остаряла такава – незабавно я премахнете, архивирайте или преправете така, че да продължава да носи стойност, но със съвременни данни.

2. Добавяйте ново съдържание често. Независимо от сферата в която е Вашият бизнес – винаги може да се добави ново и полезно съдържание.

3. На определен период – променяйте дизайна на сайта. Тази стъпка е необходима, ако развивате дългосрочно Вашия сайт, тенденциите за дизайна се променят и е необходимо да ги следваме, за да не “изпаднем от влака”. Ако имате добро съдържание, това не е толкова определяща стъпка за успехът на сайта, но е нещо, на което да обърнете внимание. Препоръчваме този период да е между 2 до 4 години, понеже трябва да се избегне и другата крайност – твърде честа промяна, което няма да е добър ход;

4.Рекламирайте вашия сайт. За да се развива страницата, можете да помислите за определен рекламен бюджет. Не казваме да изливате огромни средства за реклама (макар понякога, да е необходимо), всичко зависи от целите, които искате да постигнете и бранша в който оперирате. Съществуват възможности за реклама във Facebook, Google и много други.

Това са най – общо нещата, които трябва да правите, за да имате дългосрочен успех с Вашия сайт. Помнете, че създаването на сайт не трябва да е самоцел, а само началото на един дълъг път.