Статии за Софтуер

Онлайн магазин с Django Oscar

Oscar е допълнителен модул за електронна търговия към Django, предназначена за изграждане на големи сайтове. Той е структуриран така, че всяка част от основната функционалност може да бъде персонализирана, за да отговаря на нуждите на проекта. Това позволява да се борави с широк спектър от изисквания за електронна търговия, от широкомащабни B2C сайтове до сложни B2B сайтове, богати на специфична за дадена област бизнес логика.

Bootstrap темплейт и Django Oscar

Предимства на онлайн магазин изграден с Oscar

  • разширяеми функционалности и обекти – всеки клас може да бъде заменен или разширен. Това е основната характеристика, която позволява всеки проект да бъде точно персонализиран и да отговаря максимално на нуждите на вашите бизнес операции;
  • добре проектиран набор от модели, изградени въз основа на опита на много проекти за електронна търговия, както големи, така и по-малки;
  • обширна документация, която може да помогне в случай на проблем.

Проблеми, които Django Oscar решава

Това е custom платформа за онлайн магазин, която може да реши специфични ситуации, които стандартните CMS платформи не могат.

Пример:

  • поръчка, която позволява плащането на една заявка с 9 различни метода на онлайн разплащания;
  • търговски представители, които могат да правят поръчки от името на своите клиенти, като използват разпределени бюджети, управлявани в рамките на системата;
  • обработка на големи каталози с продукти (например 15 милиона);
  • усъвършенствани правила за контрол на достъпа, които регулират кои клиенти могат да виждат дадени продукти;
  • подобрени възможности за API обмен.

Линк към официалната документация може да откриете тук.

Изпратете запитване през контактната форма, за да разберете още за възможностите за изработка на онлайн магазин с Django Oscar.


УЕП (UES) от Infonotary на Fedora 16 и Firefox 7/8

УЕП (UES) от Infonotary на Fedora 16 и Firefox 7/8Електронният подпис вече е наложителен, почти във всички сфери на дейност на съвременния гражданин. От дълго време се каня да си извадя електронен подпис, но все го отлагах. Понеже естествено, ще го ползвам под Linux направих кратко проучване първо онлайн, а след това и сред познати. Имаше положителни мнения както за Инфонотари, така и за Банксервиз. Аз се спрях на първите по две причини – на пръв поглед по-добрата документация, и нещо доста по-тривиално, по-големият брой офиси на Инфонотари, в случая имаше такъв точно срещу нашия офис.

Прочети още

Osprey 230 Linux driver sound patch

Osprey 230 Linux driver sound patchРешихме да напишем няколко реда относно този проблем, защото информацията в нета е доста оскъдна. Накратко, capture картите на Osprey от серия 230 (и не само те), но в моя случай ставаше дума за такава имат проблем със звука. Те варират от пълната му липса до едно дразнещо бучене, макар и да се чува някакво подобие на звук. По-често срещаният проблем е вторият и причината всъщност е във високият gain. Из мейлинг листите има доста въпроси относно този проблем, но малка част от тях водят до някакво решение.

Прочети още

Linux преобразуване на jpg към pdf

Linux преобразуване на jpg към pdfПреди няколко дни ни се наложи да редактираме pdf файл направен от някаква скенер програм на Xerox, която обединява всички сканирани страници в един общ файл. Проблемът е, че както и да му подадеш листа, във файла в последствие някои от страниците са обърнати на 180°. Rotate от самия pdf reader не върши работа, защото завърта всичко глобално. Така че се налага да разбием файла така да се каже на съставните му части и да обърнем страниците, които имат нужда от това. Варианти да се направи това има няколко. Може да стане и графично с The GIMP,  и в command line с convert, който е част от ImageMagick.

Прочети още

Изтеклите хешове на пароли на LinkedIn

Изтеклите хешове на пароли на LinkedInАко сте в сферата на IT, а и дори да не сте, вероятно сте попаднали на информацията за изтеклите хешове на пароли за Linkedin (и не само). Няма смисъл да преразказвамe какво е станало, къде им е грешката, защо това е проблем и т.н. Не е първият подобен случай (Gawker, Sony, Stratfor от миналата година), няма да е и последния (още днес се появиха информации за last.fm).

Понеже поради ред причини имамe известни интереси в тази сфера, разгледахме в детайли текстовият файл с изтеклите хешове. Не сме правили кой знае какъв статистически анализ, нито пък съм го автоматизирали кой знае колко. Просто направихме проверка с един bash one-liner (grep `echo -n password | shasum | cut -c6-40` combo_not.txt) за някои пароли, които биха могли да бъдат използвани от българите в сайта. И ето някои от по-интересните открития:

Прочети още

Fedora 11 Leonidas

Fedora 11 LeonidasНека да кажем няколко думи за Fedora 11 Leonidas. Този път няма да се спираме на всички обявени новости. Всеки може да ги види в release notes. За нас стана нещо като традиция да правим update от current към beta release и през rawhide отново до current. Така че реално бяхме в крак с новостите още от бета версията насам и така да се каже, някои от тях усещахме в реално време. И така ето какво ще споменем:

Прочети още

Всички публикации в категория софтуер.