Статии за OpenCart

Продуктов feed за Facebook в OpenCart

opencart extension facebook feedДинамичният ремаркетинг се превърна в задължителна част от стратегията на търговците към повишаване на конверсиите и привличането на лоялни клиенти. Facebook, като една от най-големите платформи предлага подобна опция чрез специална секция. Възможна е интеграцията с разпространените платформи за онлайн магазини, като OpenCart и в тази статия ще говорим точно за това и за разработения от нас модул за динамичен продуктов feed.

Прочети още

Скорост на зареждане на сайта

оптимизация на сайт за бързо зарежданеЕдва ли има нещо по-досадно от бавен сайт. В днешно време е наложително всяка уеб страница да се зарежда достатъчно бързо, за да бъде конкурентна. Негативните ефекти от ниската скорост на зареждане се изразяват в различни направления:

Прочети още

ePay.bg модул за OpenCart 3.x

На тази страница ще намерите последната интеграция на популярната платформа за плащания ePay.bg с OpenCart 3.x. Модулът гарантира безпроблемната работа при свързването с платежната система ePay.bg

Изтеглете пълната синхронизация на OpenCart за версии 3.0! Цената е 20 лв. и можете да ползвате превода на една OpenCart инсталация. Използвайте бутона долу, за да завършите процеса по плащането през PayPal, кредитна или дебитна карта.
Ако желаете да се научите как правилно да ползвате OpenCart, прегледайте нашия онлайн курс за създаване на успешен онлайн магазин.


OpenCart 3

OpenCart 3.0 вече официално може да се изтегля и ползва свободно.

Новата версия идва с редица новости и подобрения, като голяма част от тях са свързани с подобряване на графичния дизайн и улесняване на работата на администраторите на онлайн магазина. Накратко подобренията в OpenCart 3 са:

  • SEO URL адреси за различни езикови версии;
  • подобрения в /admin секцията;
  • по-добри възможности за отчети и репорти;
  • по-детайлни статистически данни;
  • възможност за сваляне и инсталация на модули през Marketplace;
  • възможност за редакция на темплейтните файлове през администраторския интерфейс;
  • допълнителна леснота и удобства при боравене с езикови версии.
Прочети още

Affiliate програма в OpenCart

OpenCart affiliate програмаПлатформата с отворен код OpenCart предоставя вградена функционалност за привличане на допълнителен трафик към сайта. Това е афилиейт програмата, като всеки допринесъл за повишаване на трафика или продажбите – получава определен процент. Това е една много добра възможност за печелене на допълнителни средства. Разбира се, конкретните проценти и условия за афилиати трябва да се договорят, като всеки онлайн магазин може да има собтвени изисквания.

Прочети още

Преминаване от Summer Cart (Seliton) към Opencart

Преминаване от Summer Cart към OpencartНа голяма част от нашите клиенти се налага да преминат от една система на друга. Това е напълно нормално. В тази статия ще опишем основните аспекти на които да обърнете внимание при миграцията.

Най-напред трябва да се подчертае, че и двете платформи имат своите достойнства. Този материал има за цел да ви помогне, ако решите да смените Summer Cart (Seliton) с алтернативата с отворен код OpenCart.

Прочети още

Update на OpenCart

update на opencartПериодично се лансират нови версии на OpenCart. Добра идея е да следите официалната страница, където се публикуват всички промени и нови рилийзи на платформата. Новите версии на софтуера обикновено решават някои проблеми, поправят се дупки в сигурността или се добавят нови функционалности. Може да изглежда неприятно да се извършва ъпдейт до по-горна разновидност всеки път, но в дългосрочен план усилията си струват. Много е важно да се провери съвместимостта на темата и модулите, които използва онлайн магазин, за да бъде миграцията напълно успешна. Ако са използвани качествени теми и не са променяни системните файлове, update-a ще е сравнително по-лесен. В тази връзка, добра практика е да се използват vQmod модификации, когато се налага да се променят базовите файлове на системата.

Прочети още

Инсталиране на OpenCart

Сваляне на файловете и подходящата версия


инсталиране на opencart

Всички версии на OpenCart са налични за безплатно сваляне от официалната страница. На този адрес имате достъп и до по-стари варианти на софтуера. Проучете добре коя версия ще е подходяща за вашия проект. След като изберете бутона за сваляне, ще се изтелги компресиран файл със съответния рилийз на OpenCart. Използвайте програма, например WinRar, за да разархивирате файла. Това, което съдържа компресирания файл:

  • Папка „upload“ – съдържа всички файлове, които трябва да се качат на сървъра;
  • Файл „license.txt“ – съдържа информация за лиценза и ползването на OpenCart;
  • Файл „readme.txt“ – предоставя допълнителни инструкции и връзки за инсталирането на системата и ъпгрейд.
Прочети още

Системни изисквания на OpenCart

системни изисквания на OpenCartOpenCart има определени технически изисквания, за да функционира правилно онлайн магазина. Най-напред, трябва да имате уеб или локален сървър, където да изпълнявате файловете и заявките. В днешно време, може много лесно, бързо и евтино да се сдобиете с хостинг и домейн.

Когато избирате хостинг провайдър, трябва да се уверите, че параметрите на плана отговарят на минималните изисквания на OpenCart.

Прочети още

OpenCart документация

Въведение в OpenCart

OpenCart документацияOpenCart е безплатна платформа с отворен код за електронна търговия. OpenCart осигурява професионална и надеждна основа, на която да се изгради един успешен онлайн магазин. Тази основа се харесва на голям кръг от потребители. Това са както опитни уеб разработчици, които търсят лесен за употреба интерфейс, така и собственици на бизнес, които стартират електронен магазин за първи път. OpenCart има разнообразие от функции, които предоставят огромна възможност за персонализиране на вашия магазин. Чрез допълнителни инструменти и модули, електронния магазин може да достигне пълния си потенциал.

Прочети още

Модули, полезни статии и разнообразна информация за OpenCart платформата.