Статии за Facebook

Продуктов feed за Facebook в OpenCart

opencart extension facebook feedДинамичният ремаркетинг се превърна в задължителна част от стратегията на търговците към повишаване на конверсиите и привличането на лоялни клиенти. Facebook, като една от най-големите платформи предлага подобна опция чрез специална секция. Възможна е интеграцията с разпространените платформи за онлайн магазини, като OpenCart и в тази статия ще говорим точно за това и за разработения от нас модул за динамичен продуктов feed.

Прочети още

Facebook Leads – генериране на потенциални клиенти

Привличането на потенциални клиенти е съществена част от успеха на почти всяка маркетингова кампания. От скоро Facebook предлага такава рекламна опция и в тази статия ще разкажем малко повече как се конфигурират реклами за привличане на потенциални клиенти във Facebook.

Как работи този вид реклама? Най – общо, това представлява популяризиране на примамливо съдържание, което, за да бъде отворено, трябва да се въведат определенни данни от потребителя. Например, това може да бъде рекламно послание за безплатно видео с конкретна тематика, а за да бъде видяно, ще е необходимо да се предоставят имена, email и телефон.

Прочети още

Фейсбук – социално влияние и възможности за реклама

Фейсбук (Facebook) e най – голямата и популярна онлайн социална мрежа, както всички знаем. Потребителите в тази мрежа се групират по разнообразни критерии: интереси, географско положение, настояща работа, учебни заведения и др. Официално Фейсбук е създаден на 4 февруари 2004 година, като не след дълго – популярността му започва да расте с невиждани темпове. Социалната мрежа е оценена на 100 милиарда долара.

Прочети още

Предимства на Facebook рекламата

предимства на facebook рекламатаКогато стане въпрос за реклама във Facebook, много хора са скептично настроени. Това е така, понеже голяма част от тях са пускали реклама в социалната мрежа и резултатите не ги удовлетворяват. Голям проблем се оказва неразбирането на този метод на реклама, а това води до грешно изхарчени средства.

Какво трябва да знаем, когато рекламираме във Facebook или просто поддържаме фирмената ни страница? Това е, че хората са там да се забавляват и общуват, а не да купуват. Докато Google рекламата се използва за намирането на нещо конкретно – влизаш в търсачката, пишеш определена дума и ти излизат резултати с това, което търсиш, то в социалните мрежи хората комуникират и разтоварват, като съответно не са настроени към търсене на продукт или услуга. Грешката на бизнесите е, че не се интересуват от живота и психологията на потребителите.

Прочети още

Полезни статии и информация, свързана с Facebook. В тази категория ще разлгедаме най – голямата социална мрежа.