XML синхронизация на продукти

XML синхронизацияПредлагаме комплексни услуги за XML (или JSON) импорт на продукти и синхронизация. Нашият екип от опитни разработчици може да ви помогне да рационализирате вашите продуктови каталози и да гарантира, че вашият магазин поддържа актуални наличности, спрямо подадените от вашите доставчици данни. Независимо дали използвате WordPress, Magento или други платформи, ние имаме опит да създадем персонализирано решение, което отговаря на вашите специфични изисквания. Извършваме и настройка и подръжка на готови такива модули (например WP All Import Pro в WooCommerce).

Анализ на XML feed-a от доставчика

Първата стъпка в създаването на XML синхронизация за вашия онлайн магазин е да разберете XML, предоставен от вашите доставчици. Нашият екип има опит в работата с широк набор от XML и JSON формати и може бързо да анализира структурата и съдържанието на импортния файл. Можем да ви помогнем да идентифицирате ключови полета и атрибути, както и всички потенциални предизвикателства и проблеми, които могат да възникнат по време на процеса на синхронизиране.

Често срещани въпроси, които възникват на тази стъпка са:

 • избор на уникален идентификатор, който да се ползва за ключ;
 • обработка на полетата и стойностите за наличности, спрямо подадените данни и адаптация към вашият сайт;
 • обработка на текст – премахване на думи, фрази, корекция на линкове;
 • задаване на процент надценка над доставната цена, други манипулации по цените.

Внедряване на логиката във вашия уебсайт

След като имаме ясно разбиране за XML на вашия дистрибутор, можем да започнем имплементацията на логиката във вашия уебсайт. Нашият екип използват персонализирани методи и изграждане на API, за да създадат безпроблемна интеграция между вашия онлайн магазин и продуктовия каталог на вашия доставчик, когато е необходимо. Ние работим в тясно сътрудничество с вас, за да гарантираме, че процесът на синхронизация е оптимизиран за вашите специфични нужди и изисквания.

XML продуктова синхронизацияНа тази стъпка, често трябва да се отговори на следните въпроси:

 • как да се процедира, ако продукт не е наличен в продуктовия feed, но съществува във вашия онлайн магазин;
 • как да се обработят продукти, които са изчерпани при вашия доставчик;
 • обработка на нови продукти така, че да бъдат импортирани по подходящ начин;
 • колко често да бъде обновяването – всяка седмица, всеки ден или няколко пъти на ден?;
 • как да се задействат задачите – cron, webhook или нещо друго.

Създаване на персонализирани методи и изграждане на API

За да гарантираме, че вашата XML синхронизация е ефективна и надеждна, ние често създаваме персонализирани методи и изграждане на API или друг тип middleware между източника на XML и вашият сайт. Това ни позволява да адаптираме процеса на синхронизиране към вашите специфични нужди, вместо да разчитаме на готови решения, които може да не са оптимизирани за вашата ситуация. Нашите разработчици имат богат опит в създаването на персонализирани методи и изграждане на API и могат да ви помогнат да постигнете безпроблемен и точен процес на синхронизиране.

Трансформации и почистване на данни

Един от най-предизвикателните аспекти на създаването на XML синхронизация е да се гарантира, че данните са изчистени от грешки. Нашият екип използва усъвършенствани техники за преобразуване и почистване на данни, за да гарантира, че вашите продуктовите списъци са достатъчно надеждни. Можем да ви помогнем да стандартизирате имената, описанията и атрибутите на продуктите, както и да конвертираме текстови полета към числови (например “на склад” към количество 100)

Често срещани казуси на тази стъпка:

 • данните пристигат от вашия доставчик във вид, който трябва да бъде променен и адаптиран към сайта;
 • има полета, които не са необходими и не трябва да се вземат предвид при импорта;

Обработка на гранични случаи (edge cases)

Един от най-важните аспекти на нашите услуги за синхронизиране на XML е обработката на граничните случаи или така наречените “edge cases”. Разбираме, че процесът на синхронизиране не винаги е лесен и че могат да възникнат неочаквани проблеми. Нашият екип има опит в справянето с крайни случаи, като например какво се случва, ако даден продукт вече не е наличен в XML, но все още е на вашия уебсайт. Ние можем да ви помогнем да разработите стабилен и надежден процес на синхронизация, който може да се справи дори с най-сложните сценарии.

Често на тази стъпка се налага тестов импорт на малко количество продукти, за да се анализират такива ситуации, както и да се вземат адекватни мерки.

Съществуват опции и за индивидуални правила, които биха ограничили обработката на такива гранични случаи. Например, ако продукт попада в дадена категория от продуктовия feed, има определен тест в описанието и т.н.

Разбираме, че вашият онлайн магазин е от решаващо значение за вашия бизнес и се ангажираме да гарантираме, че получавате най-висококачествено обслужване и поддръжка. Нашият екип е на разположение, за да отговори на вашите въпроси и да окаже съдействие, когато имате нужда.

Услугата по настройка и поддръжка на XML или JSON синхронизация може да се прилага успешно за малки и големи магазини и доставчици. Имам опит с интеграция на сравнително малки XML-и с 100-200 продукта, до такива с над 100 000 продукта. При по-големите количества продукти са необходими целенасочени действия, за да бъдат импортите достатъчно леки и щадящи нормалната работа на магазина.

Ако се интересувате да научите повече за нашите услуги за XML синхронизация, моля, свържете се с нас днес. Ще се радваме да обсъдим вашите специфични нужди и да предоставим персонализирано решение, което отговаря на вашите изисквания.