Статии за WordPress

Как да изключим разширение от базата данни в WordPress

Как да изключим разширение от базата данни в WordPressСлучвало ли ви се е, plugin в WordPress да забие и да не можете да го активирате през администрацията? Възможна е дори ситуацията – целият сайт да не е достъпен заради блокирало разширение.

В тази статия ще покажем – как да се изключи принудително разширение, което блокира нормалната работа на потребителите.

Прочети още

Как да разберем коя е темата и плъгините, които използва даден WordPress сайт?

коя е темата на wordpress сайтКакво ще кажете да имате информация за това какви плъгини и теми използва конкуренцията? Какво ще кажете да изградите функционален уебсайт с всички допълнителни екстри безплатно и с няколко клика? Фантастично… но напълно възможно!

Истината е, че начинаещите обикновено нямат опита, за да познаят дадена тема или дори системата, на която е направен даден сайт. Често срещани са и случаите, в които дизайнът е толкова модифициран и ползван само за основа, че е невъзможно да се познае дори от автора на темата.

Прочети още

Начална оптимизация на WordPress

начална оптимизация на wordpressWordPress е платформата, която е най-добре оптимизирана за търсачки. Поради тази причина няма да имате работа по системата, а по самия сайт. Тоест Вие ще трябва да оптимизирате индивидуалните неща за проекта си – например публикациите и страниците. А как става това? Ще разберете в статията.

Прочети още

Хибриден онлайн магазин

хибриден онлайн магазинЗа жалост на някои и за щастие на други, магазините или са успешни, или не са. Средното положение се среща много рядко, но то не удовлетворява никой. Защо го споменаваме ли? Защото вашият магазин може да стане успешен много бързо и много по-евтино – почти без никакви средства за реклама и без излишни усилия. (Пояснение: Всички успешни магазини, които не са хибридни влагат стотици хиляди за реклама в Google и не само. Неприятно, но факт! )

Прочети още

Защо да използваме WordPress

защо да използваме wordpressАко някога сте ползвали WordPress най – вероятно вече знаете няколко отговора на горния въпрос. Но при хората, които никога не са ползвали системата е възможно да се появят съмнения. Защо точно WordPress? Няма ли други CMS платформи, това не е ли система за блогове?  В тази статия ще отговорим на по – голямата част от тези съмнения, като изтъкнем главните предимства на WordPress.

Прочети още

Accelerated Mobile Pages (AMP) и WordPress

Какво представляват Accelerated Mobile Pages?

Accelerated Mobile Pages (AMP) или „Ускорени мобилни страници“ е инициатива с отворен код. Тя се появява в следствие на необходимостта от подобряване на ползваемостта на интернет съдържание от мобилни устройства.

В днешно време, потребителите очакват онлайн съдържанието да се зарежда изключително бързо и да бъде лесно за изследване и разглеждане. На практика обаче, може да изминат няколко секунди, преди да се зареди информацията или тя дори да не се зареди изцяло, понеже потребителя вече е напуснал сайта.

Прочети още

WordPress Уроци – Инсталиране на тема в WordPress

След като сте инсталирали WordPress, следва да изберете подходяща тема, която да представя вашия сайт и бизнес в най – добрата му светлина. Изборът на тема за WordPress е пряко свързан с дейността ви, както и с конкретните ви предпочитания. Тенденцията е да се избира дизайн, който е приятен за потребителите, ненатрапчив, но в същото време запомнящ се. Изглежда трудна задача, но добрата новина е, че има множество безплатни и платени теми, съответно имаме огромни възможности за избор. За разликата между платени и безплатни теми говорим обширно в нашия онлайн курс за WordPress, със сигурност може да кажем, че има осезаема разлика при повечето, но безплатните варианти също вършат отлична работа. 

Прочети още

Оптимизиране на изображения за уеб

Както знаете, всяка една уеб страница се нуждае от изображения, които да предават допълнителна тежест на текста и да оформят съдържанието визуално. Необходимо е обаче тези изображения да с подходящ размер и качество, за да не са прекалено тежки за зареждане на смартфони, таблети, дори и на настолни компютри. За да се визуализира определена картинка, тя трябва първо да се изтегли от сървъра, а ако не е оптимизирана и компресирана – това ще доведе до бавно зареждане на цялата страница, а в определени случаи изображението може въобще да не се покаже.

Прочети още

Yoast SEO за WordPress

Ако притежавате собствен WordPress сайт, Yoast SEO е един от най-ценните инструменти, който можете да имате. Yoast SEO е широко популярен WordPress плъгин и всъщност е много лесно да се разбере защо е така . Независимо дали разработвате собствен сайт или се грижите професионално за SEO за уебсайт за клиент, Yoast е мощно средство, което може да ви помогне да направите страницата наистина приятелски настроена към търсачките.

Прочети още

WordPress уроци – Инсталация на WordPress

Съществуват няколко различни начина да инсталирате WordPress. Имате възможност да го направите директно през уеб интерфейс, предоставян от доставчика на хостинг услугите, които ползвате. Там можете съвсем лесно, с няколко клика да инсталирате софтуера. Вижте в това видео как се инсталира WordPress за няколко минути.

Прочети още