Предимства на Facebook рекламата

Оценете информацията

предимства на facebook рекламатаКогато стане въпрос за реклама във Facebook, много хора са скептично настроени. Това е така, понеже голяма част от тях са пускали реклама в социалната мрежа и резултатите не ги удовлетворяват. Голям проблем се оказва неразбирането на този метод на реклама, а това води до грешно изхарчени средства.

Какво трябва да знаем, когато рекламираме във Facebook или просто поддържаме фирмената ни страница? Това е, че хората са там да се забавляват и общуват, а не да купуват. Докато Google рекламата се използва за намирането на нещо конкретно – влизаш в търсачката, пишеш определена дума и ти излизат резултати с това, което търсиш, то в социалните мрежи хората комуникират и разтоварват, като съответно не са настроени към търсене на продукт или услуга. Грешката на бизнесите е, че не се интересуват от живота и психологията на потребителите.

Успехът при Facebook рекламата се измерва с това, колко хора сте ангажирали с вашата реклама. А за да се ангажират хората, съдържанието, което им предлагате трябва да е интересно, забавно, дори провокативно, но поднесено така, че да им направи впечатление. Това всъщност се оказва големия проблем на бизнесите, те подхождат агресивно и директно търсят продажбата.

Съдържание, което е много успешно в социалната мрежа, са кратките клипчета или видеата. Те изглеждат по – ествестени за потребителя, понеже той е свикнал да вижда забавно и интересно съдържание. Съответно, добър подход е да използвате видео материали, за да промотирате вашата дейност или уеб сайт, но пак при условие, че го направите нентрапчиво и естествено. Шансът някои да се ангажира, да хареса, да сподели или да коментира е много по – голям. Друг тип съдържание, което “сърфира” много бързо във Facebook са безплатните материали, като книги, ръководства, наръчници или иначе казано – всичко, което потенциалните ви клиенти могат да сметната за интересно и полезно. Ако нямате такива материали, добра идея е да направите. Едва ли ще ви коства много време, но резултатите, които можете да постигнете си заслужават.