Предимства на Facebook рекламата

Предимства на Facebook рекламата

Предимства на Facebook рекламата
Оцени тази информация

предимства на facebook рекламатаКогато стане въпрос за реклама във Facebook, много хора са скептично настроени. Това е така, понеже голяма част от тях са пускали реклама в социалната мрежа и резултатите не ги удовлетворяват. Голям проблем се оказва неразбирането на този метод на реклама, а това води до грешно изхарчени средства.

Какво трябва да знаем, когато рекламираме във Facebook или просто поддържаме фирмената ни страница? Това е, че хората са там да се забавляват и общуват, а не да купуват. Докато Google рекламата се използва за намирането на нещо конкретно – влизаш в търсачката, пишеш определена дума и ти излизат резултати с това, което търсиш, то в социалните мрежи хората комуникират и разтоварват, като съответно не са настроени към търсене на продукт или услуга. Грешката на бизнесите е, че не се интересуват от живота и психологията на потребителите.

Успехът при Facebook рекламата се измерва с това, колко хора сте ангажирали с вашата реклама. А за да се ангажират хората, съдържанието, което им предлагате трябва да е интересно, забавно, дори провокативно, но поднесено така, че да им направи впечатление. Това всъщност се оказва големия проблем на бизнесите, те подхождат агресивно и директно търсят продажбата.

Съдържание, което е много успешно в социалната мрежа, са кратките клипчета или видеата. Те изглеждат по – ествестени за потребителя, понеже той е свикнал да вижда забавно и интересно съдържание. Съответно, добър подход е да използвате видео материали, за да промотирате вашата дейност или уеб сайт, но пак при условие, че го направите нентрапчиво и естествено. Шансът някои да се ангажира, да хареса, да сподели или да коментира е много по – голям. Друг тип съдържание, което „сърфира“ много бързо във Facebook са безплатните материали, като книги, ръководства, наръчници или иначе казано – всичко, което потенциалните ви клиенти могат да сметната за интересно и полезно. Ако нямате такива материали, добра идея е да направите. Едва ли ще ви коства много време, но резултатите, които можете да постигнете си заслужават.