Въпроси и отговори – Google AdWords Search Exam

5/5 - (4 гласа)

Много хора знаят за възможностите за сертифициране от Google, свързано с провеждането на ефективни рекламни кампании в AdWords. В тази статия ще покажем няколко AdWords примерни въпроси и отговори за изпита за рекламиране в мрежата за търсене. Нека кажем няколко думи за изпита, въпросите са 100 на брой, като имате достатъчното време от 120 минути. За да се счете изпита за успешно взет, трябва да имате минимум 80% верни отговори. Периодът за валидност на сертфикатът на Google за рекламиране в мрежата на търсене е 1 година, като след това е добре да прегледате материалите отново и да преминете през въпросите още веднъж.

А какви предимства дава сертифицирането?

Най – големите преимущества са знанията, които получавате, за да рекламирате в Google. Този, както и другите сертификати нямат кой знае колко голяма тежест, ако кандидаствате за работа например, затова има и други, допълнителни изисквания, ако желаете да станете сертифицирана агенция на Google. Такива изисквания са минимален праг на реална ефективност на рекламните ви кампании, активност през последните няколко месеца, както и минимален праг на разходите в AdWords. Все пак, добра идея е да положите и вземете успешно колкото се може повече изпита, понеже те ви носят знания и умения за работа с платформата.

Как да се подготвим

За изпитите можете да се подготвите от ръководството, предоставено от Google. То е напълно достатъчно, за да усвоите теорията, но е добра идея да имате няколко кампании зад гърба си, за да видите как работи AdWords и на практика. Имайте предвид, че голяма част от въпросите са казуси и ситуации, където трябва да избирате най – правилния метод за реклама, както и да анализирате резултатите от дадена кампания.

Изпитът за рекламиране в мрежата за търсене обхваща широк набор от теми, но преди да преминете към него, наш съвет е да сте се запознали с Основи на AdWords. Това е първият изпит от серията, като той е значително по – лесен и там се обхващат понятия от основно и средно ниво, например предиства на AdWords рекламирането и добри практики.

Можете да прегледате материали на Български език, поместени в учебните ръководства на Google. За повечето от изпитите е възможно да бъдат преминати на родния език, съответно няма да са проблем за хората, които предпочитат всичко да е на нашия език. Поместените в статията примерни въпроси също са на Български език.

AdWords примерни въпроси и отговори

Нека вече да преминем към AdWords примерните въпроси и отговори, по надолу в статията ще намерите линк за изтегляне на още примерни въпроси, които ще Ви дадат представа за самия изпит.

adwords примерни въпроси

Примерен въпрос:

adwords примерен въпрос - 1

Примерен въпрос:

adwords примерен въпрос - 2

Примерен въпрос:

adwords примерен въпрос - 3

Свалете пълен списък с над 80 АdWords примерни въпроси и отговори в този файл.