Affiliate програма в OpenCart

4.8/5 - (13 гласа)

OpenCart affiliate програмаПлатформата с отворен код OpenCart предоставя вградена функционалност за привличане на допълнителен трафик към сайта. Това е афилиейт програмата, като всеки допринесъл за повишаване на трафика или продажбите – получава определен процент. Това е една много добра възможност за печелене на допълнителни средства. Разбира се, конкретните проценти и условия за афилиати трябва да се договорят, като всеки онлайн магазин може да има собтвени изисквания.

Добавяне на нов афилиат

За да получи достъп до тази функционалност, всеки кандидат трябва да попълни своите данни или през сайта на своя партньор или да изпрати email с желание за включване. Не всеки онлайн магазин е оставил възможността за кандидатстване през главната страница на сайта, но повечето от собствениците на бизнес биха се съгласили на такъв вид сътрудничество.

Необходимо е всеки нов афилиат да бъде одобрен през администрацията на OpenCart.

Affiliate програма в OpenCart

Информация за комисиона

В административния панел на платформата има таб, където се въвежда информация за процента, които ще получи конкретния партньор, в зависимост от сумата на оборота, която е реализирал.

процент на афилиат в opencart

Съществува също така и информация за начина на плащане, чрез които ще се получават изработените суми. За най-голяма сигурност и яснота, може да се сключи и допълнителен договор между двете страни. Особено, ако сумите са големи, това е почти задължително.

Одобряване

Когато нов партньор се регистрира през сайта, той не получава възможност да получава проценти веднага. Необходимо е неговата заявка да бъде потвърдена, съответно трябва да се предоставят максимално пълни и коректни данни. Едва след получаване на одобрението, афилиата ще има достъп до специален панел, където може да се генерират партньорски линкове, които да носят печалба.

Как работи

След одобрение и съгласуване със собственика на магазина, всеки партньор получава достъп до секция, където може да генерира линкове, както и собствен проследяващ код. Този код е уникален и е нужен, за да се разграничат различните транзакции и да се определи най-точно на кой афилиат принадлежат. Екранът, където се генерират affiliate връзките изглежда по подобен начин:

Affiliate link opencart

Когато се стигне до продажба, която е дошла от такава връзка – партньорът може да види в администрацията сумата на комисиона. Такъв тип връзки може да се поставят в други партньорски сайтове, да се създаде рекламна кампания с целева страница affiliate линка и др.

Вижте още полезни и интересни материали, свързани с OpenCart в нашия онлайн курс.