Как да разберем коя е темата и плъгините, които използва даден WordPress сайт?

5/5 - (4 гласа)

коя е темата на wordpress сайтКакво ще кажете да имате информация за това какви плъгини и теми използва конкуренцията? Какво ще кажете да изградите функционален уебсайт с всички допълнителни екстри безплатно и с няколко клика? Фантастично… но напълно възможно!

Истината е, че начинаещите обикновено нямат опита, за да познаят дадена тема или дори системата, на която е направен даден сайт. Често срещани са и случаите, в които дизайнът е толкова модифициран и ползван само за основа, че е невъзможно да се познае дори от автора на темата.

Темата и плъгините, които използва даден WordPress

С иновационния сайт WhatWpThemeIsThat.com, Вие можете да проверите кои плъгини и коя тема използва всеки един сайт, конструиран на платформата WordPress. Ето например анализа на нашия сайт – Pro-Soft.bg:

темата и плъгините, които използва даден WordPress

От него разбираме, че Pro-Soft.bg използва темата Enigma Pro и плъгин за кеширане. Освен плъгините и темите, виждате и детайли за тях – версия, демо, сайт на автора, описание и скрийншот ако е наличен .Тази информация излиза при търсене на който и да е сайт. Страхотно, нали?

А ако искате просто да разберете дали дадена система е WordPress има и по-лесен начин, при който няма нужда дори да отваряте въпросния сайт – просто кликнете с десен бутон върху логото, дайте на „view image“ и обърнете внимание на адреса:

проверка дали е wordpress

Ако съдържа wp-content, то това означава едно – сайтът е на WordPress. Хитро.. можете да разберете и други неща по този начин, но за това ще пишем в следващите статии. Така че – следете блога ни, очакват ви много изненади!

Естествено е, че цялата тази информация може да се скрие лесно и само с няколко действия. Въпреки това, има много сайтове, които не правят тези усилия, което със сигурност е във ваша полза.

Надяваме се методът да ви е бил полезен. Пожелаваме успех с изграждането на мечтания мултифункционален сайт.

Вижте още полезна информация и съвети, свръзани с това как да изградите сайт с WordPress.