Начална оптимизация на WordPress

5/5 - (7 гласа)

начална оптимизация на wordpressWordPress е платформата, която е най-добре оптимизирана за търсачки. Поради тази причина няма да имате работа по системата, а по самия сайт. Тоест Вие ще трябва да оптимизирате индивидуалните неща за проекта си – например публикациите и страниците. А как става това? Ще разберете в статията.

WordPress начална оптимизация

Като за начало Ви е нужен SEO плъгин. Искате или не – без него не може. Ако напишете в търсачката на плъгин директорията на WordPress „SEO“ ще ви излязат доста резултати. Ще откриете, че два от тях са най-популярни – Yoast SEO и All in one SEO pack. Тук всеки трябва направи избора си. Ако питате нас – ние сме длъжни да тестваме и двата, тъй като все искаме да правим успешни сайтове. Нашата практика показва, че Yoast SEO е най-доброто, което можете да изберете. Няма да задълбаваме защо, тъй като това е друга тема и съвсем не е за начинаещи.

След това започваме да попълваме!

Напишете основните данни в настройките на плъгина. Под всяка публикация и страница, които създавате и редактирате, вече има няколко полета. Попълвате ги внимателно и това важи за всяко ново съдържание.

След това трябва да направите събмит в директории (внимавайте, защото прекаленото добавяне също не е за препоръчване). После направете профили на сайта в популярните социални мрежи. В страниците/акаунтите посочете линк към сайта. Поддържайте каналите. След това дайте линкове от сайта към профилите. 

Това са основите на SEO! От този момент нататък е строго препоръчително да наемете специалисти в областта на оптимизацията за търсачки, които да се погрижат за доброто класиране на сайта, защото направеното до момента съвсем не е всичко – трябват ежемесечни усилия – първо за класирането на сайта, а след това за поддръжката на постигнатите позиции. Изпратете вашето запитване, за да направим безплатен одит на сайта ви, както и да дадем предписания за подобрения. Ние сме екип от професионалисти с дългогодишен опит в сферата на SEO, както и в изграждането на успешни уеб сайтове и онлайн магазини.