Update на OpenCart

4.6/5 - (11 гласа)

update на opencartПериодично се лансират нови версии на OpenCart. Добра идея е да следите официалната страница, където се публикуват всички промени и нови рилийзи на платформата. Новите версии на софтуера обикновено решават някои проблеми, поправят се дупки в сигурността или се добавят нови функционалности. Може да изглежда неприятно да се извършва ъпдейт до по-горна разновидност всеки път, но в дългосрочен план усилията си струват. Много е важно да се провери съвместимостта на темата и модулите, които използва онлайн магазин, за да бъде миграцията напълно успешна. Ако са използвани качествени теми и не са променяни системните файлове, update-a ще е сравнително по-лесен. В тази връзка, добра практика е да се използват vQmod модификации, когато се налага да се променят базовите файлове на системата.

Проверка на изискванията на новата версия

Най-напред е необходимо да се запознаете с основните технически изисквания на новата версия. Голямата част от съвременните хостинг планове отговарят на тези условия, но все пак е добре да проверите още веднъж това. Вижте допълнително системните изисквания на OpenCart.

Upgrade на OpenCart

Свалете необходимата версия от официалната страница за изтегляния на OpenCart:

upgrade на opencart сваляне на версия

Следващата стъпка е да се свържете с хоста, чрез FTP достъп, за да имате възможност да качите файловете на новата версия. Необходимо е повишено внимание при тази операция, понеже всички файлове в онлайн магазина ще се презапишат. Задължително направете копие на старите файлове, за да можете бързо да ги възстановите при проблем. Изтеглете и сегашното състояние на базата данни. Можете да направите това от административния панел или чрез допълнителен инструмент на хостинг акаунта.

Не трябва да качвате два файла, когато се извършва миграцията:

/config.php
/admin/config.php

Това е изключително важно, понеже в тези файлове се съдържа информация за свързването с базата данни, пътища до директории и файлове и др. Трябва тези файлове да останат в сегашното си състояние в уеб директорията и да качите другите файлове от upload папката на новата версия.

качване на файловете на opencart

След качването на файловете, администратора на сайта трябва да отиде през браузера в папка install. Тя се намира в основната директория и може да бъде достъпена на следния адрес www.”you-store.bg”/install. Ще се визуализира екран, които ще показва различните етапи на ъпгрейда.

успешен upgrade opencart

След като завършите този процес и всичко премине успешно, има още няколко неща, които трябва да направите:

  • изтрийте папката /install, която се намира в основната директория на сайта;
  • изчистете бисквитките от браузера;
  • натиснете CTRL+F5 няколко пъту в административната и потребителската част на онлайн магазина;
  • отидете в администрацията и настройките на магазина, където трябва да попълните липсващата информация;
  • предоставете пълни права на администратора през User Groups.

Разгледайте онлайн обучението за OpenCart, за да се научите да работите с една от най–добрите платформи за създаване на онлайн магазини.